4 évnél régebbi cikk

Bronzérmes lett a baracskai sajt a világ legrangosabb sajtversenyén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/csizsajtmuhely
Bronzérmes lett a baracskai sajt a világ legrangosabb sajtversenyén

Újabb Fejér megyei büszkeség: a baracskai Csíz Sajtműhely sajtja bronzérmet nyert el a világ egyik legrangosabb sajtversenyén, a Mondial du Fromage-on, Franciaországban.

Másfél éve mutattuk be nektek a baracskai  Csíz Sajtműhelyt, ahol Kun Anita és Réthy György kezei alatt az ország legjobb sajtja készült el 2017-ben. Már abban a cikkben is említést tettünk róla, hogy az aranyéremnek köszönhetően a sajtműhely részt vehet 2019-ben a világ egyik legrangosabb nemzetközi sajtversenyén, a Mondial du Fromage-on

Ennek most érkezett el az ideje, és Anitáék örömmel tették közzé a Facebook-oldalukon a hírt június 3-án este: a baracskai félkemény, nyolc hónapos érlelt sajt bronz minősítést szerzett a Mondial du Fromage nemzetközi versenyen Toursban, Franciaországban.

A Mondial du Fromage egy olyan nemzetközi kiállítás, ahol minden második évben a tejipar szakemberei találkoznak a világ minden tájáról. Az eszmecsere mellett megrendezik egyedülálló versenyüket is, ahol megválasztják a világ legjobb sajtkészítőjét, valamint a planéta sok-sok országából érkező több ezer sajt közül díjazzák a legjobbakat. - áll szintén a sajtműhely Facebook-oldalán.

Íme egy kis videó a verseny helyszínéről: 

Cikkünk megjelenésének idején Kun Anita még Franciaországban tartózkodik, az este eseményeiről így számolt be örömittasan: "Este részt vettünk a sajtkóstoló vacsorán, melyet a sajtlovagok nyitottak meg. Három tonna sajt volt felterítve, több mint 40 méter asztalon! A versenysajtokat is kiállították, meg lehetett kóstolni őket is. Az eseményen a 12 döntős sajtkészítő ismét felvonult. A világ legjobb sajtkészítője egy holland mester lett, a termékek nemzetközi versenyében sajtunk bronz minősítést kapott. Boldogok és büszkék vagyunk!!!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek