4 évnél régebbi cikk

Új Csóri úti körforgalom átalakítása, fűnyírás vasárnap, bűz a Szent Flórián körút környékén – online fogadóórát tartott Fehérvár polgármestere
·Hírekfogadóóra·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Új Csóri úti körforgalom átalakítása, fűnyírás vasárnap, bűz a Szent Flórián körút környékén – online fogadóórát tartott Fehérvár polgármestere
·Hírekfogadóóra·Utolsó frissítés: undefined

Meg lehet-e nézni a Városháza alatti légópincét? Mikor lesz szúnyogirtás? A több mint háromszáz kérdés között ezeket is feltették a székesfehérváriak dr. Cser-Palkovics Andrásnak a Facebookon tartott fogadóórán, hétfőn.

A polgármesteri kérdezz-felelek népszerűsége továbbra is töretlen, hétfőn ezúttal Facebook-oldalán tartott online fogadóórát dr. Cser-Palkovics András. A több mint 300 kérdés között akadtak visszatérő témák és persze olyanok is, amelyekre sokan voltak kíváncsiak.

Összegyűjtöttük a legérdekesebb, legfontosabb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó problémákat. Most is a teljesség igénye nélkül válogattunk – és emeltünk ki – a kérdésekből és a válaszokból, természetesen azok tartalmának vagy jelentésének megváltoztatása nélkül:

„...Van-e rá lehetőség, hogy a Városháza alatti légópincét meg lehessen tekinteni?...”
„...Köszönöm az ötletet! A Kulturális Örökség Napjain szeretnénk erre lehetőséget biztosítani...”

„...A vasár- és ünnepnapi csendrendelet létezik? /fűnyírás, fűrészelés, stb /...”
„...Székesfehérváron rendelet szabályozza, hogy ezeken a napokon zajhatást keltő gépeket nem lehet működtetni...”

„...A feketehegyi körforgalom mikor lesz átalakítva úgy hogy reggel és délután ne legyen akkora dugó?...”
„...Egyetértek, szükséges a csomópont átalakítása, de az állami kezelésben van, így a szaktárcához fordulok ezen csomópont átalakításának ügyében. Remélem, hasonló sikerrel járunk, mint az Auchan csomópont esetében. A végleges megoldást pedig a 81-es bejelentett fejlesztése jelenti, ami jelentős forgalmat vezet majd el...”

„...A szauna pihenő rész egy "zsák" folyosón van, ahova még véletlenül sem téved be oxigén, folyamatos bűz van. Elkelne egy légtisztító, légkondi vagy a kettő együtt...”
„..Az uszoda harminc éve épült, a szaunával együtt. Jelenleg folyamatban van az uszoda bővítésének tervezése, mely során egy teljesen megújult szauna és wellness részleg kerül majd kialakításra. Ennek megvalósításáig csak a legszükségesebb állagmegóvó munkákat végezzük el a szauna részlegen, hiszen hamarosan teljesen átépítésre, bővítésre és megújításra kerül. A szaunát természetesen az uszoda nyári leállása alatt, idén augusztusban is ki fogjuk festeni...”

„...Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valamilyen fejlemény a Fehérvár AV19 új otthonával kapcsolatban mert májusra ígértek információt!...”
„...Folyamatosan tárgyalunk a szakminisztériumokkal mind a multicsarnokról, mind a kórházfejlesztésről, a legközelebbi egyeztetés június közepén lesz. Bízom benne, hogy minél előbb konkrétumokkal szolgálhatok a fejlesztésekről...”

„...Fáy András lakótelepen lakom, hallomásból tudom, hogy mélygarázsos lakóház épülne a régi bolt helyén, pont a szomszédunk. Erről tájékoztatást az ott lakoknak esetleg nem adnának, a zaj és egyéb munkálatok miatt?...”
„...Előzetesen rögzíteném, hogy a Fáy András lakótelepen épülő ingatlan hatósági ügy. A hatóság tájékoztatása szerint Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzője a Székesfehérvár, Fáy András lakótelep., 1559/2 hrsz-ú ingatlanon 20 lakásos lakóépület építésére adott ki építési engedélyt. Az épület mélygarázsa és a földszinti garázsa összesen 32 db gépkocsi elhelyezésére lesz alkalmas, a tervezett lakások a 3 db emeleti szinten kapnak helyet. A telek beépítettsége 79,91 %-os (80 % a HÉSZ szerinti max.), a társasház tervezett épületmagassága 12,29 m (12,50 m a HÉSZ szerinti max.) lesz...”

„...mi okozza a Szent Flórián körúton, a Park Center környékén azt az irdatlan bűzt? Gyerekekkel először viccelődtünk, kinek piros a tenyere, de azóta is, bármikor arra megyünk iszonyú pöcegödör szag van. Mitől?...”
„…A Park Centertől nem messze a Zámolyi út elején található Gombócleső hegyen a Fehérvári Téglaipari Kft. a telephelyén nem veszélyes hulladékok felhasználásával bányagödör rekultivációt (feltöltést) végez. A 11 méter mély bányagödör feltöltéshez földet, köveket, kotrási meddőt, valamint a záró fedéshez egyéb biológiailag lebomló hulladékot szennyvíztisztításból származó iszapot és komposztot használnak fel, ebből ered a szaghatás. A Kft. a tevékenység végzéséhez szükséges hatósági engedélyekkel rendelkezik. Az elmúlt 1 évben több alkalommal végzett a hatóság ellenőrzést a telephelyen, de problémát nem tártak fel, a tevékenység az előírások szerint zajlik. A Kft. telephelyétől az első lakóház 800 méterre található, ezért a telephelye körül a kft. több szagfogót is helyezett el amibe olyan szagmegkötő anyag van elhelyezve, ami csökkenti a szaghatást. A szagfogókban ezt az anyagot szükség szerint 2-3 havonta cserélik...”

„...Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a Palotai úti Spárnál ami van kereszteződés, ott várható valamikor, hogy fog hangjelzést kiadni a jelzőlámpa? Teljesen vak vagyok, és nagyban megkönnyítené az átkelést...”
„...Még ebben a hónapban elkészül egy olyan fejlesztés, amivel a vakok és gyengénlátók egy távirányító segítségével bejelentkezhetnek a jelzőlámpánál és az hangbemondással jelzi, hogy szabad-e az áthaladás. A tesztüzem sikeresen lezárult a Halász utcánál és még ebben a hónapban a kivitelező telepíti a hangokat a jelzőlámpákhoz. A bejelentkező távirányító az ország összes ilyen lámpájánál használható lesz. Fehérváron a Városgondnokságnál, illetve a LÁRKE Egyesületnél lehet majd igényelni a távirányítót...”

„...A Skála előtti nagy betonos placcot előreláthatólag mikor tervezik megcsinálni kicsit zöldebbre, modernebbre?...”
„...Magántulajdonban van. A tulajdonosnak jeleztük a problémát, akik a Skála teljes felújításával együtt nyúlnának ehhez a térhez is...”

„...Aggódva figyeljük a híreket a börgöndi repülőtér esetleges fejlesztéséről Kérem nyugtasson meg bennünket, hogy -figyelemmel a repülőtér tökéletesen alkalmatlan elhelyezkedésére( Belsőbáránd, Börgönd, Öreg hegy, Kisfalud, stb.)- körültekintő döntést fognak hozni, amely tekintettel van az itt élőkre és az értékes természeti környezetre.(Dinnyési láp, Soponyai tavak stb.) Bizonyára nem ismeretlen Ön előtt az a probléma, hogy a repülőtér jelenlegi használata is rendkívül kellemetlen "szomszédságot" jelent az itt élők számára...”
„...Nem nagy nemzetközi repülőtérről van szó, hanem egy üzleti és sportcélú kis repülőtérről...”

„...Szúnyogirtás mikor várható?...”
„...A szúnyoggyérítés a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a Katasztrófavédelem feladata. Ha megtudjuk, hogy Székesfehérvár vonatkozásában mikor kerül erre sor, akkor tájékoztatni fogjuk erről a közvéleményt. A város elfogadott költségvetésében ennek ellenére a tavalyi tapasztalatok alapján két további szúnyoggyérítésre szerepel forrás, amit meg is fogunk rendelni, miután megkaptuk a tájékoztatást a Katasztrófavédelemtől, hogy ők mikor készülnek rá. Fontos azonban, hogy a természetes biológiai módszereket is használjuk, például segítsünk egy stabil fecskeállomány fenntartásával. Ők olyan helyekre is mehetnek, ahol gépi úton tilos szúnyogot irtani (pl. Sóstó környéke). Egy erős fecskeállomány évente jóval több szúnyogot pusztít mint a mesterséges módszerek, miközben semmilyen módon nem károsítja a környezetet. Tegyük Fecskebarát várossá Székesfehérvárt, csatlakozzunk még többen ehhez a mozgalomhoz! A Katasztrófavédelemmel egyeztetünk és kérjük őket, hogy minél hamarabb tájékoztassák a nyilvánosságot!...”

Rengeteg kérdés érkezett utak felújításával, illetve forgalmi rend átalakításokkal, parkoló létesítésekkel kapcsolatban. Az összes kérdést és a válaszokat a következő két Facebook-poszt alatt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek