4 évnél régebbi cikk

Bringázz a munkába! - A fehérvári bringások a második helyen végeztek a vidéki városok rangsorában
Fehérvár Médiacentrum fotójaBringázz a munkába! - A fehérvári bringások a második helyen végeztek a vidéki városok rangsorában

Május 31-én, pénteken zárult le a Bringázz a munkába! kezdeményezés tavaszi hadjárata, amely során megközelítőleg harmincezer kerékpáros egy hónapig falta az utakat szerte az országban. A fehérvári bringások ezúttal is kitettek magukért: a letekert kilométereket figyelembe véve Székesfehérvár összetettben a harmadik, a vidéki városok rangsorában pedig a második helyet húzta be.

A Bringázz a munkába! figyelemfelhívó kezdeményezés egészen pontosan tizenhat éve boldogítja a kerékpártulajdonosokat. Első alkalommal 2007-ben bonyolították le, és azt követő öt esztendőben - akár kétszer - egyaránt megtartották a biciklis őrületet.

Pár év hosszúra nyúlt szünet után aztán 2018-ban indult újra a kerekezés, idén pedig ismételten két alkalommal lehet csatlakozni a kampányhoz. A környezettudatos akció célja, hogy minél többen kipróbálják, hogy mennyivel praktikusabb, olcsóbb, egészségesebb és - ami a legfontosabb - környezetkímélőbb kecajjal a munkába tekerni.

A csatlakozás művelete egészen egyszerűre sikeredett: elég volt egy okostelefont a kézbe kapni, amelyre a résztvevő egyed letöltik a Bike Citizens kerékpáros applikációt (amely az egész országban elérhető), majd ezen belül regisztrálni a kampány kezdőnapján, május 6-án (ősszel szeptember 9-én), illetve a kampányidőszak végéig bármikor.

Hogyan működik ez az alkalmazás?

Első körben rögzíti a kerékpáron töltött napok számát, illetve a letekert kilométereket, ezzel igazolva, hogy akik regisztráltak legalább egyszer kerékpárral mentek munkába a kampány négy hete alatt. A játékban részt vevők nem csak időt spórolhatnak és ajándékokat nyerhetnek, hanem az alkalmazás adatai révén hozzájárulhatnak a kerékpáros infrastruktúra tudatosabb fejlesztéséhez is.

Május 31-én lezárult az év első hajtása, amelynek eredményéről a Kerékpáros Fehérvárt Facebook-oldalán találtam infókat: a fehérváriak összesítettemben a harmadik helyen végeztek, míg a vidéki városok közül a dobogó második fokára állhattak.

A következő kecajos időszak szeptember 9-től 22-ig tartó őszi parádé lesz, a nyereményjátékkal összekötött kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi, ezúttal is az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával. Addig még bőven van időtök, hogy felkészüljetek az újabb kihívásra. Én pedig csak annyit tanácsolhatok,hogy ősszel is árasszátok el az utakat hűséges kétkerekű járgányaitok társaságában. Hajrá, hajrá! 

(Forrás: bikemag.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek