4 évnél régebbi cikk

Elindultak az ökotúrák Sóstón
·Kultprogram·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Elindultak az ökotúrák Sóstón
·Kultprogram·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus végéig minden szombaton fél tizenegytől lehet vezetett túrákon részt venni. A két kilométeres sétára az egészen kicsiktől az idősekig mindenkit várnak, a részvétel egyetlen feltétele a regisztráció. Csoportoknak előzetesen egyeztetett időpontban hétköznap is lehetőségük van ökotúrára jelentkezni.

Várják a természet iránt érdeklődőket, a kezdő madarászokat, de azokat is, akik egészen egyszerűen csak egy jót szeretnének sétálni, miközben érdekességeket mutatnak nekik. A Sóstó Természetvédelmi Területen megtalálható a 2019-es év madara, a gólyatöcs, és megfigyelhető, amint hazánk egyetlen őshonos teknőse, a mocsári teknős napozik a vízfelszínen. Tizenkét orchideafaj él a területen, és több mint kilencszáz sirály költ az Északi-tó rehabilitációja során mesterségesen kialakított fészkelőszigeteken.

A vezetett túra során olyan érdekességekről hallhatnak a látogatók, amiket az információs táblák nem tartalmaznak. Nem csupán a Sóstó történetét ismerhetik meg a helyi legendákkal, hanem mindennapi természetvédelmi problémákról is szó lesz. Beszélgetve igyekszünk megmutatni a látogatóknak, mit tehetnek a hétköznapok során a természet védelméért.” – tudtuk meg Horváth Gabriellától, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársától.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek