4 évnél régebbi cikk

Megvan a székesfehérvári szúnyogirtás időpontja - Frissítés!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Megvan a székesfehérvári szúnyogirtás időpontja - Frissítés!

Meglehetősen nagy igény van a szúnyoggyérítésre Székesfehérváron.

FRISSÍTÉS:
Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, június 19-én, szerdán kerül sor a légi kémiai védekezésre -  áll az Önkormányzati Kommunikációs Központ csütörtöki közleményében. A permetezés pótnapjainak június 20-át és 21-ét, jövő csütörtököt és pénteket jelölte ki a feladatokat koordináló BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága. A szakemberek napnyugta előtt kezdik a légi irtást, amely során Deltasect 1,2 ULV készítményt használnak fel. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, és a környezetet sem károsítja.

Az elmúlt hetek esőzéseinek egyik kevésbé kellemes mellékhatása, hogy rengeteg a szúnyog Székesfehérváron. Az esti órákban gyakorlatilag lehetetlen vérveszteség nélkül a szabadban tartózkodni, így nem meglepő, hogy a város polgármesteréhez is sok jogos lakossági észrevétel érkezett és érkezik a rengeteg szúnyog miatt.

Dr. Cser-Palkovics András, polgármester a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságához fordult, és a szúnyoggyérítés feladatával megbízott szervezettől kért tájékoztatást a fehérvári permetezés várható időpontjával kapcsolatban.

A polgármesterhez eljuttatott válaszlevélben a hatóság arról adott tájékoztatást, hogy az időjárás alakulásától függően a június 17-21. közötti időszakban tervezik Székesfehérváron a szezon első szúnyoggyérítését. A pontos időpontról a hatóság és az önkormányzat is tájékoztatást ad majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek