4 évnél régebbi cikk

Információs nap a Jancsárkertben
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Információs nap a Jancsárkertben

A vidéki térségek vállalkozásai körében felmerült kérdésekre keres megoldást a Rural SME’s című Interreg Europe projekt. A projekt célja a vidéki térségekben működő innovatív vállalkozások támogatása a vállalkozások működését és növekedését ösztönző szakpolitikák segítségével.

A projekt spanyol, ír, szlovén, görög, román, portugál és magyar partner részvételével zajlik, a magyar partner a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

Az Ügynökség, több mint tíz éve segíti hazánkban az innovatív megoldások generálását, összehangolását és a technológiai innovációs hálózatok szervezését. A szervezet munkáját a nemzetközi tapasztalatok is nagymértékben meghatározzák.
A Rural SMEs projekt egyik fő eredményét, a regionális Akciótervet is a partnerországok közötti tapasztalatcsere és a nemzetközi jó gyakorlatok adaptálása indukálta.

A regionális Akcióterv hármas fókuszú. Célozza a vidéki vállalkozások együttműködéseinek ösztönzését, a társadalmi vállalkozások kapacitásfejlesztését, továbbá a fiatal vállalkozók ösztönzését. Az Akcióterv a helyi szereplők bevonásával készült, melyet az Ügynökség munkatársai 2019. június 8-án egy Információs Nap keretében is bemutattak az érintett vállalkozásoknak. Az Információs Nap helyszíne a székesfehérvári Jancsárkert Termelői Piac és Közösségi Tér volt, amely központi szereplője a vidéki vállalkozások együttműködés-fejlesztésének, kiemelt figyelmet fordítva az egészségtudatos, hulladékmentes és ökológiai szempontú helyi gazdálkodás népszerűsítésére.

A projektet nagy érdeklődés fogadta, a vállalkozások és a betérők egyaránt nyitottak voltak a tapasztalatcserére.
A projektről és az Ügynökség munkájáról bővebb információk az alábbi elérhetőségeken találhatók:
https://www.interregeurope.eu/ruralsmes/
www.kdriu.hu

A projekt az Interreg Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap
támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. The project is co-funded by the European Union.
https://www.interregeurope.eu/ruralsmes/

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek