4 évnél régebbi cikk

Óriási flashmobbal búcsúztatták a tanévet a fehérvári iskolások
Fehérvár Médiacentrum fotójaÓriási flashmobbal búcsúztatták a tanévet a fehérvári iskolások

A most befejeződő tanévben ünnepelte 40. születésnapját a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola, melynek tanulói egy gigantikus flashmobbal búcsúztak a tanóráktól.

Ahogy az iskola jelképévé váló szoborról, Székesfehérvár legbarátságosabb kígyójáról szóló cikkemben már megírtam, a Németh László Általános Iskola épp most, a 2018/2019-es tanévben ünnepli negyvenedik születésnapját. 1978. szeptember 4-én még Velinszky Lakótelepi Általános Iskola néven nyitotta meg kapuit, nyolc évfolyammal a tantermekben. Később volt olyan tanév is, amikor kilenc párhuzamos osztály működött, gyakran 40 fős osztálylétszámmal. Az 1200 főt meghaladó tanulói létszám miatt külső helyszínen tanult több osztály: az akkori orosz iskolában, a lakótelepi házak alagsorában, illetve a gázgyár néhány helyiségében. Ezért 1984-ben új épületszárny készült 12 tanteremmel, így visszatérhettek a kihelyezett osztályok.

Az idő kihívásainak eleget téve 2000-ben az intézmény Németh László nevét kapta. Miután az iskola fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett, neve 2013. szeptember 1-től Székesfehérvári Németh László Általános Iskolára módosult. Jelenleg 927 tanuló jár 31 osztályba, emellett 14 napközis csoport és felső tagozaton négy tanulószobai csoport működik.

Az elmúlt, szerencsére főleg sikerekben és remek eredményekben gazdag tanévet egy egész esztendőn át tartó programsorozattal ünnepelték, melynek egyik utolsó állomása közvetlenül a nyári szünet kezdete előtt jött el: a tanintézmény szinte valamennyi hallgatója egy hatalmas flashmobbal köszöntötte a közelgő szünidőt, no meg kedvenc iskoláját.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek