4 évnél régebbi cikk

Útlezárások és terelések szombaton és vasárnap a Tour de Hongrie alatt
·KözlekedésTour de Hongrie·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tour de Hongrie
Útlezárások és terelések szombaton és vasárnap a Tour de Hongrie alatt
·KözlekedésTour de Hongrie·Utolsó frissítés: undefined

Közel kétszáz országban közvetítik a Tour de Hongrie kerékpáros verseny fehérvári zárószakaszát. A mintegy százharminc versenyzőt felvonultató nemzetközi mezőny június 16-i befutója lezárásokkal is jár a városban. A könnyebb tervezhetőség kedvéért összegyűjtöttük a parkolási és forgalmi változásokat.

Parkolás

Június 15-én, szombaton 18 órától vasárnap 22 óráig kiürítik és lezárják a Dózsa György út, a Jávor Ottó tér, az Ányos Pál utca és a Zichy liget (Zichy liget 4. és a Mátyás király körút között) parkolóhelyeit.

Útlezárások és terelések

Június 16-án, vasárnap 5 órától 20 óráig lezárják a Dózsa György út Zichy ligettől Mátyás király körútig tartó szakaszát, a Vár körút Mátyás király körút és Rákóczi utca közötti szakaszát, a Szekfű Gyula utca Mátyás király körút és Benyák Bernát utca közötti szakaszát valamint az Ányos Pál utca Móri útig tartó szakaszát.

Az Ányos Pál utcának a menetiránya is megfordul a Móri út és a Havranek János utca–Szekfű Gyula utca közötti területen.

Vasárnap 6 órától 13 óráig időszakos sávlezárással, forgalomkorlátozással járó kordonozási munkákat végeznek a városi versenyútvonal egyes szakaszain.

Vasárnap 9 és 13 óra között építési munkálatok miatt lezárják a Havranek József utca és a Móri út kereszteződését, a Szent Sebestyén tér és a Móri út kereszteződését valamint a Csitáry G. Emil utca és a Dózsa György út kereszteződését.

Vasárnap 13 óra és 15 óra között teljes zárás lesz a verseny városi szakaszán.

A városba a 63-as számú főúton, a Sárkeresztúri út – Szárcsa utca – Széchenyi út útvonalon érkeznek a kerékpárosok. A városi körpálya pedig a Budai út Vár körút és Kisteleki út közötti szakasza, Kisteleki utca, Tompa Mihály utca, Fecskepart utca, Havranek József utca Fecskepart és Szent Vendel köz közötti szakasza, Szent Vendel köz, Móri út Szent Vendel köz és Dózsa György út közötti szakasza, Dózsa György út útvonalon került kijelölésre.

Vasárnap 15 órától részlegesen, lépcsőzetesen oldják fel a szervezők a zárást. Az útvonalak a célterület kivételével 17 órától, a célterület pedig 20 órától lesz ismét járható.

Autóbusz-közlekedés

Június 15-én, szombaton 8 órától a Mátyás király körút forgalomkorlátozása által érintett autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek. Ez a helyközi országos és regionális autóbuszjáratok esetében: autóbusz-állomás – Budai út – Vár körút. A helyi autóbuszjáratok közül a 16-os, 17-es valamint a 30-as autóbusz járatainak módosított útvonala mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Vár körút, míg a 26, 26A, 26G, 27 és 38-as autóbuszjáratok mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. útvonalon járnak majd.

Június 16-án, vasárnap egész napra lezárják a Dózsa György út – Vár körút (Mátyás k. krt. – Rákóczi u. közötti szakasza) – Szekfű Gyula utca (Mátyás k. krt. – Benyák B. u. közötti szakasza) – Ányos Pál utca – Mátyás király krt. (Ybl M. u. – Szekfű Gy. u. közötti szakasza) területet, így azt valamennyi autóbuszjárat elkerüli!

A szervezők mindenki megértését és türelmét kérik, valamint azt, hogy mindenki tájékozódjon a forgalomkorlátozásokról és a buszterelésekről, mielőtt útnak indul!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek