4 évnél régebbi cikk

Itatóval várják a székesfehérvári MERX Áruház előtt a négylábúakat
Itatóval várják a székesfehérvári MERX Áruház előtt a négylábúakat

Az extrém forróságnak köszönhetően itatót helyeztek el a fehérvári MERX Áruház bejáratánál, így amíg gazdáik gyorsan körbenéznek, az állatkák is felfrissülhetnek.

Ahogy beköszöntött a nyár, szépen lassan olyan kánikulát kaptunk a nyakunkba, amelynek köszönhetően néhány szabadban töltött perc után már a világunkat sem tudjuk, és kétségbeesetten kutatunk árnyék, légkondis helyiség vagy vízforrás után. A kutyusok és a cicák sincsenek ezzel másképp (erről bővebben itt értekeztünk), ezért a nagy melegben fokozottan figyeljünk oda, hogy megfelelően gondoskodjunk állatkánk felfrissítéséről.

És ha már nyár és állatkák, meg kell említenem, hogy számos üzlet és vendéglátó egység is kutyabarátként funkcionál Székesfehérváron, így beugorva nemhogy hű társunk is végig mellettünk maradhat, de a meleg miatt még vízzel is kínálják az apróságokat.

Ezzel kapcsolatban néhány napja érdekes posztra bukkantam a Facebookon, amelyet a székesfehérvári MERX Áruház osztott meg, miszerint a nagy hőségre való tekintettel friss és hűvös vízzel feltöltött itatót helyeztek el az üzlet bejárata előtt, így amíg gazdáik átfutják a sorokat - mivel az áruház belső területére tilos a kiskedvenceket bevinni -, addig a négylábúak is lehűthetik magukat.

Az áruház dolgozói arra kérik a gazdikat, ha úgy látják, hogy kifogyott a víz, netalántán koszosodik, akkor szóljanak az információs pultban található munkatársnak, aki rövid időn belül cseréli a hűsítő folyadékot. Ja, és ha esetleg bárkinek megtetszene az apró tálka, akkor a boltban pont ugyanilyet találhat magának. A kinti maradjon csak meg az állatoknak!

Nem győzöm hangsúlyozni, vigyázzunk kedvenceinkre!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek