4 évnél régebbi cikk

Ezekkel az újdonságokkal találkozhattok az EFOTT-on!
Ezekkel az újdonságokkal találkozhattok az EFOTT-on!

Július 10-én, szerdán tartották a 2019-es EFOTT sajtótájékoztatóját, ahol az előre meghirdetett hazai és világhírű fellépők mellett a velencei-tavi fesztivál újdonságairól is beszámoltak a szervezők. Higgyétek el, van bőven! Az idei őrület kulcsszavai pedig: Egészség, Semmelweis, EFOTT.

Bekezdett az idei EFOTT Fesztivál (július 9-15.), amely az elmúlt évek során Magyarország egyik legnagyobb és legjobb bulijává nőtte ki magát (az esemény alatt forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken, bővebb infókat itt találhattok). A rendezvény történelmébe olyan külföldi előadók vésték bele nevüket, mint Sean Paul, Tinie Tempah, Shaggy, Jessie J, John Newman, Rudimental és a Lost Frequencies, idén pedig - hogy minden évben népszerűbb előadók szabaduljanak a színpadra - a rendkívül felkapott Rita Ora, a legenda-státuszban tündöklő Scooter és az izraeli lemezlovas, Borgore slágereire tombolhat a nagyérdemű.

Hogy a hazai kedvencekről se feledkezzünk meg, többek között fellép a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Wellhello, Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Brains, a Follow The Flow és az EFOTT Fesztivál életében először Caramel is (az előadók teljes névsorát itt találjátok).

Az idei őrületet a 250. életévét betöltő Semmelweis Egyetem felügyeli (ennek megfelelően - fesztivál révén kissé meglepő módon - az egészség kerül a középpontba), amely nem kevesebb, mint a 41. helyen végzett az Európai egyetemek rangsorán. Ennek megfelelően a rendezők az előző banzájokhoz képest számos újdonsággal és meglepetéssel készültek.

Na, nem is szaporítanám tovább a szót, nézzük, hogyan épül fel a 44. EFOTT Fesztivál. A választ egyszerű receptbe bújtatva találjátok meg:

Hozzávalók:

- 13 zenei helyszín,
- 21 nappali helyszín,
- 15 egyéb kulturális helyszín,
- kb. 200 csipetnyi fellépő,
- 35 féle sportprogram,
- 1 jól megtermett ingyenes skyterrace,
- 1 db színes Civil Tér,
- Jó nagy adagnyi egészséges szemlélet,
- Különleges éjszakai bulihelyszín,
- Hallgatóbarát árak,
- Jelelés a nagyszínpadon.

Elkészítés:

Végy 13 őrült zenei helyszínt, adj hozzá 21 nappali és 15 kulturális helyszínt, majd keverd össze kb. 200 csipetnyi fellépővel. Ha minden összeállt, akkor öntsük hozzá a 35 féle sportprogramot, a jól megtermett skyterrace-t (amelyről ingyenesen leshetitek meg a fesztivál területét és a koncerteket), majd az előre behűtött Civil Teret, amely számos meglepetést tartogat a fogyasztóknak: többek között detoxjógát, masszázsvonatot és dr. Zacher Gábort is... Persze ne felejtsük el a hallgatóbarát árakat és a jelelést a T-Systems Nagyszínpadon sem, amelyek különleges esszenciát adnak az egyveleghez. Ha minden megvan, akkor az elkészült csodát lehetőség szerint szikrázó napsütésben tálaljuk, ha pedig megtaláljátok a titkos parádé helyszínét, akkor lesz teljes az EFOTT-élmény. 

Ha már mindent tudtok, akkor a biztonságos fesztiválozásról is ejtenék pár szót:

1. A sátrat csak a kijelölt helyen szabad felállítani, és figyeljünk rá, hogy a sátor felett és annak közelében ne legyenek instabil tárgyak, veszélyes fák. A sátrat sátorvasakkal, cövekekkel megfelelően rögzíteni kell, hogy a szél ne tudja felkapni azt.

2. Az eső önmagában nem veszélyes, viszont ha tömegben esernyőt használunk, az már balesetet okozhat. Aki nem akar megázni, vigyen magával esőkabátot, az esernyőt pedig hagyja otthon. Egy gumicsizma is hasznos lehet azoknak, akik több napot töltenek egy fesztiválon.

3. A tömeg a tolakodástól nem fog eloszlani. Egy fesztiválon mindig a tömeg jelenti a legnagyobb veszélyt. Vihar, vagy bármilyen baj, váratlan helyzet esetén nem szabad pánikba esni és másokon átgázolva menekülni, hanem a biztonsági személyzet utasításait kell követni. A helyszínt a menekülési útvonalakon lehet a leggyorsabban és legbiztonságosabban elhagyni. Közben ne feledkezzünk meg másokról sem, figyeljünk egymásra, így elkerülhetőek a balesetek.

4. Senki ne meneküljön vihar idején fa alá. Nemcsak a villámcsapástól kell tartani, hanem attól is, hogy a szélben kidőlhet a fa, vagy ágak törhetnek le.

5. A színpad közelébe sem tanácsos menekülni. A színpadokon ugyan van villámhárító, de erős szél estén balesetveszélyes lehet a felépített technika.

6. Nem szabad a kiáramló tömeggel szemben haladni, a tömeg szélén haladva próbáljunk meg kiválni belőle.

7. A telefon nem csak arra jó, hogy fotózzunk és videózzunk vele. Ahelyett, hogy a közösségi oldalakon posztolunk, baj esetén segítsünk másokon és hívjunk segítséget a 112-es segélyhívó számon.

8. Egy fesztiválon kevés az árnyék, legyen nálunk naptej és sapka. 

9. Fesztiválokon csak a kijelölt tűzrakóhelyeken szabad tüzet gyújtani. Grillezés és sütögetés helyett válasszuk az étkezőbódék egyikét.

10. A felgyülemlett szemetet ne hagyjuk a helyszínen, nemcsak a szervezők, hanem a környezetünk is hálás lesz, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot

Az EFOTT programjairól a Fehérvár Televízió is készített anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek