4 évnél régebbi cikk

Útipatika: mi legyen a táskánkban?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Útipatika: mi legyen a táskánkban?

Megfázás, torokfájás, sérülés - néhány kellemetlen tünet, ami akár a nyaralásunkat is tönkreteheti. A gyors segítségnyújtás érdekében néhány dolgot érdemes magunknál tartani nyáron a táskákban.

A nyári melegben a legjobb egy hűsítő csobbanás a strandon, de a nedves fürdőruha, hideg ital, fagylalt, esetleg légkondicionáló és a vírusok akár nyáron is okozhatnak megfázást. A kellemetlen nátha megkeserítheti mindennapjainkat, de megoldást jelenthet az útipatika.

Schneider Attila gyógyszertárvezető szerint a nyári utazáshoz célszerű több mindent vinni magunkkal: láz- és fájdalomcsillapító, illetve sebek, kisebb sérülések kezelésére kötszer, sebtapasz, ezek között vannak olyanok, amik vízállóak, tehát, ha tengerpartra, strandra látogatunk, az sem okozhat problémát.

Izbéki Ferenc, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gasztroenterológiai osztályának vezető főorvosa szerint az emberek általában tudják magukról, ha rosszul vannak valamilyen járművön.

Készüljenek föl, vigyék magukkal azokat a gyógyszereket, amiket használni szoktak, de mások is, akik hosszabb útra mennek, érdemes vinni magukkal Daedalont, ami ilyen esetben bevehető.”

A főorvos hozzátette: "Külföldi utazások kapcsán az eltérő baktérium és mikrobiális környezet következtében gyakran hasmenés szokott fellépni főleg afrikai és távol-keleti utazások során."

Célszerű még a hasmenés elleni szerek, a fájdalomcsillapítók és a sebtapaszokon túl még naptejet is magunknál tartani ebben az időszakban.

Tehát, ha elindulunk otthonról, jól jöhet az útipatika a gyors kezelés érdekében. Jó, ha ez a csomag tartalmaz kullancs- és szúnyogriasztót is a nyári napokra és estékre, emellett egyes esetekben a C-vitamin vagy a kalcium pezsgőtabletta is segíthet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek