4 évnél régebbi cikk

Receptek ráérős nyári reggelikhez
Receptek ráérős nyári reggelikhez

A nyári szabadság alatt, vagy a lustálkodós vasárnap reggeleken olyan jól esik, ha nem csak egy szendvicset kenünk a kávénk mellé, hanem valami extra finomsággal is kedveskedünk magunknak és családunknak! Ehhez adunk most tippeket.

Fitt gofri házi mogyorókrémmel

Ahogy korábbi összeállításainkban, most is kolléganőnk, Kurucz Tünde gasztroblogjának receptjei között szemezgettünk. A gofri tipikus strandkaja, de sajnos nem minden büfében készítik éppen a legjobban. Necces ez is, ahogyan a lángos. Személy szerint találkoztam már olyannal, hogy tíz perc várakozás után egy bolti, csomagolt változatot dobtak elém. Ha egyébként sincs kedvünk sorban állni érte, készítsük el otthon reggelire az egészséges és finom változatát! A teljes receptet itt találod.


Frittata, a tökéletes reggeli

Ha tojás nélkül nem tudod elképzelni a reggelit, de a szokásos rántotta vagy bundás kenyér most unalmasnak tűnik, akkor ez lesz a Te álomreggelid A frittata, vagyis az olasz tojáslepény számos változatban elkészíthető, a saját szánk íze szerint alkalmazott zöldségekkel. Az alábbi egy répás-lilahagymás változat. A teljes receptet itt találod.

 
Crumpet,  avagy palacsinta a középkorból

A palacsinta-féleségek rajongóinak is tud szolgálni újdonsággal Tündi: a crumpet angol középkori tészta, amely valahol a kenyér és a palacsinta között van félúton. Jól illik hozzá bármilyen lekvár vagy gyümölcs, de a bátrabbak, mivel egyáltalán nem édes, szendvicset is készíthetnek belőle.  

Borítókép: Kurucz Tünde
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek