4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Bye Summer!, hőlégballon karnevál, Color Festival és Kapa-Kupa
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Bye Summer!, hőlégballon karnevál, Color Festival és Kapa-Kupa

Hát ez is eljött: a hétvégével hivatalosan is búcsút inthetünk a nyárnak, amely során számos emlékezetes pillanatban lehetett részünk. Ám még mielőtt végleg átadnánk magunkat a szeptembernek, ezzel együtt pedig az ősznek (na, meg a visszaszámlálásnak karácsonyig), még egyszer vessétek bele magatokat a fehérvári (és környéki) szabadtéri programok valamelyikébe! Választék van bőven: lesz hőlégballon karnevál, gyertyafényes piknik, Palacsinta Péntek és fehérvári videós napok is.

Buli: Bye Summer! - Neoton Família Sztárjai, fehérvári videós nap
Mikor?: Augusztus 29., 31., csütörtök, szombat
Hol?: Zichy-színpad

Ha már Székesfehérváron van Helló, nyár!, akkor miért ne lehetne Bye Summer! is, amely ismételten élettel tölti meg a Zichy-színpad környékét - ahogy a nevéből kitalálhattátok - a nyár utolsó napjain. A Bye Summer! programot tavaly bonyolították le először a városban, idén pedig a tanév indulása előtt már bővített kiadással jelentkezik a rendezvény, amely során augusztus 29-én, csütörtökön elsőként legendás csapat, a Neoton Família Sztárjai slágereire rázta a nagyérdemű, majd augusztus 31-én, szombaton 12 és 19 óra között az első fehérvári videós napra várják a közönséget, ahol a hazai youtuberek krémje (többek között Nessaj, Radics Peti és Apple Pie) várja szórakoztató programokkal, színpadi beszélgetésekkel, sport és gaming bemutatókkal, illetve tematikus kvízjátékokkal az érdeklődőket.

Fesztivál: XXV. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál
Mikor?: Augusztus 30-szeptember 1., péntek-vasárnap
Hol?: Agárdi Parkerdő, Székesfehérvár

A XXV. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevált augusztus 30. és szeptember 1. között a Sky Team Hőlégballon Egyesület szervezésében bonyolítják le, amely során ismételten számos látványos program közül válogathatnak a kíváncsiskodók. A pénteki nyitány után este fél hatkor már az eget kell kémlelni, ugyanis hőlégballonok egész sora száll fel a magasba. Szombaton már komolyabban belecsap az esemény a lecsóba, ugyanis a reggeli ballonfelszállások után kirakodóvásárral, vidámparkkal, és gasztro-udvarral várják az érdeklődőket. Hogy a talpalávalóból se legyen hiány, egész nap, szinte megállás nélkül váltják egymást a zenekarok: többek között fellép a Boka Boogie Band, a Mr. G. Blues Band és a Coco Loco is. Vasárnap pedig, hogy kerek legyen a buli, ismételten ballonok lepik el az eget, ám ezúttal Székesfehérváron lesz a kilövőállomás. A teljes programért katt ide

Fesztivál: II. Color Festival
Mikor?: Augusztus 31-szeptember 1., szombat-vasárnap 17:00
Hol?: FEZEN Fesztivál helyszíne

Úgy néz, hogy Fehérvárnak tényleg mindene (is) van, ugyanis városunkban a hétvégén többek között Color Festival is lesz - ráadásul már a második -, így aztán a palacsintázás meg a hőlégballonozás után simán összekenhetitek magatokat mindenféle színes porral, közben pedig olyan előadók nótáira tombolhattok, mint a székesfehérvári Pixa (vele készült interjúnkat itt olvashatjátok) vagy Cashtag, de fellép a manapság igencsak trendinek számító AK26, valamint T. Danny is. Színes porokat csak első ötszáz vendég kap (illetve különböző nyereményjátékok során juthattok még hozzá), úgyhogy siessetek, ugyanis bőven megéri kimenni. Ja igen, a por klinikailag tesztelt, bőrbarát, nem gyúlékony és minden Európai Uniós engedéllyel rendelkezik, úgyhogy bátran hemperegjetek meg a cuccban. További infókat a Color Festivalról ide kattintva olvashattok.

Gasztro: Gyertyafényes piknik 
Mikor?: augusztus 31., szombat 19:00-22:00
Hol?: Királyok Parkja

Ha még mindig nem lett volna elég a zseniális programokból a hétvégére, akkor mutatom a következőt, amelyhez nem kell más csak egy kényelmes pokróc, némi harapnivaló és szórakoztató társaság, akikkel szívesen eltöltenétek egy estét. Hogy miről is beszélek? Hát arról, hogy augusztus 31-én, szombaton gyertyafényes pikniket szerveznek Székesfehérváron, amelynek a Királyok Parkja (palotavárosi tavak mellett) ad otthont. A hangulatos esemény este hétkor veszi kezdetét, majd ha mindenki kényelembe helyezte magát, akkor Handpand koncertre lazulhattok a finom falatok közepette. Fontos: a rendezvény ingyenes, ám mindenképpen legyen nálatok mécses vagy gyertya.

Legutóbb Fehérváron a Széna téren tartottak pikniket:

Gasztro: Palacsintapéntek
Mikor?: Augusztus 30., péntek
Hol?: Budai úti LISZI-iroda

Ha még nem hallottatok - legalábbis Fehérvár berkein belül - az igencsak hangzatos programról, az nem lehet véletlen, ugyanis augusztus 30-án, pénteken szervezik meg először a vízivárosi Palacsintapénteket, amely során csokis, lekváros, tekert és hajtott palacsinták közül válogathatnak a nebulók, hogy energiával feltöltődve várják a sulikezdést a lelkes fiatalok. A palacsinta-kánaán a Budai úti LISZI-iroda előtt várja az érdeklődőket, ahol a palacsintasütés várhatóan délelőtt tíz-tizenegy óra körül kezdődik és előreláthatólag délután ötig tart majd. Édesszájúak előnyben!

Verseny: V. Sárosd Kapa-Kupa MTD Hungária Nagydíj
Mikor?: Augusztus 31.,szombat 
Hol?: Sárosd

Augusztus 31-én, szombaton ötödik alkalommal zavarják le Magyarország egyik legfelkapottabb versenyét, az immár hagyományossá vált sárosdi Kapa-Kupát, ahol a rotációs kapa szerelmesei mérhetik össze tudásukat igencsak trükkös és dagonyától cseppet sem mentes akadálypályán. A tavalyi mulatságra mi is kilátogattunk, és szemet gyönyörködtető tuningolt Trabanton is megakadt a szemünk, amely a pálya közepén díszelegve fejet hajtott a műsort levezénylő, sokak által ismert humorista, Lorán Barnabás, alias Trabarna előtt. Az idei rendezvényen a versengésen túl a hagyományos rotakapás felvonulást a szervezők Guinness-rekordkísérlettel kívánják emlékezetessé tenni: a világ legnagyobb kapálógépes felvonulásával szeretnének bevonulni a rekordok könyvébe.

Mozi: Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása
Mikor?: Augusztus 29-től
Hol?: Cinema City Alba

Megmondom őszintén, hogy kicsit déjà vum van, ugyanis, mint ahogy Nyughatatlan özvegyeket a siker hatására A bűn királynői követte a mozivásznon, úgy a 2012-es Támadás a Fehér Ház ellen kiváltotta örömujjongás után Az elnök végveszélyben próbálta meglovagolni a mentőakciós hype-ot, ám ahogy az lenni szokott, az olcsó replikák nem maradnak fenn sokáig a víz felszínén. Bezzeg az alapkoncepció, amely 2016-ban második bevetésre invitált, majd 2019-ben harmadik felvonással is megörvendezteti a rajongókat.

A történet szerint az Egyesült Államok elnöke (Morgan Freeman) ellen immáron harmadik alkalommal próbálnak merényletet elkövetni. Igen ám, de ezúttal nem valamelyik terrorszervezet, hanem elmúlt epizódok hőse, Mike Banning (Gerard Butler) lesz a legfőbb gyanúsított, aki az őt igazságtalanul ért vádak alapján egyrészt megszökik az igazságszolgáltatás elől, másrészt meg akarja találni a valódi támadókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek