4 évnél régebbi cikk

Így rendezzük be az irodát
Fehérvár Médiacentrum fotója
ecos-office.com
Így rendezzük be az irodát

Az irodai környezetben dolgozók gyakran egyhelyben töltik a nap nyolc óráját. Ugyanazt a falat, ugyanazokat a tárgyakat nézik maguk körül. Nem mindegy tehát, ezek hogy hatnak a munkavégzésre!

A bennünket körülvevő környezet a lelkiállapotunkat és a teljesítőképességünket is jobban befolyásolja, mint gondolnánk! Első lépésként a frissesség és az aktualitás legyen a vezényszavunk: se kókadozó növények, se lejárt naptárak, idejétmúlt dokumentumok nem valók egy hatékonyságra törekvő irodába. Ha a falra kifüggesztettük a kollégák névsorát, és elérhetőségét, és időközben változott a csapat összetétele, ebből a listából is nyomtassunk újat, legyen mindig naprakész!

Legyen elég tér és fény!

Minél kevesebb dolog vonja el a figyelmünket a koncentrációról, annál jobb. Nem kell persze spártai körülmények között dolgozni, de a túlzott zsúfoltság sem kifizetődő. Bármilyen hangulatos, de hatalmas panorámaablak, kilátással a nyüzsgő városra, igazából csak kizökkent a mozgalmasságával. Persze ezen lehet segíteni egy ízléses függönnyel, viszont elegendő beáramló fényre is szükségünk lesz, hogy kellően éberek maradjunk.

Ami az íróasztalok és más berendezési tárgyak egymáshoz viszonyított elrendezését illeti, legalább egy méter (de még jobb egy méter húsz centis) közlekedőutakat hagyunk a bútorok között, és a szekrényeket se tegyük szorosan az íróasztalok mellé, inkább nagyjából hatvan centi távolságra.

Mi legyen az asztalon?

Jó, ha elhelyezünk néhány személyes tárgyat az íróasztalunkon, egy-két családi fotót, kedves emléket, ami jókedvre derít és motivál. Ceruzatartók, lámpák, irattartók és naptár is helyet kaphat a munkafelületen, de ne essünk túlzásba. Igyekezzünk rendet tartani, nem csak az összpontosítást is segíti, de jó benyomást tesz az irodánkba lépőkre. 

Kellenek-e élénk színek?

A hangulatunkat talán a színek befolyásolják legintenzívebben. Viszont bármennyire is szeretjük a pirosat vagy a narancssárgát, inkább semleges pasztell árnyalatokra voksoljunk, ha beleszólhatunk az irodafestésbe, mert barátságossá és levegőssé teszi a szobát. A teljesen fehérhez viszont nem muszáj ragaszkodni, mert sivár hatást kelthet és kényes is.

Forrás: piacesprofit.hu, hrportal.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek