4 évnél régebbi cikk

A székesfehérváriak bíznak a munkáltatójukban, de abban is, hogy hamar találnak új munkahelyet
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
A székesfehérváriak bíznak a munkáltatójukban, de abban is, hogy hamar találnak új munkahelyet

Emelkedett a dolgozók munkavállalói bizalmi indexe, és egyre többen gondolják úgy, még sokáig fennmarad az őket foglalkoztató cég, valamint a pozíció, amelyben dolgoznak.

A BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián első negyedévet vizsgáló kutatásából az is kiderül, hogy az ország középső részén, vagyis itt, Székesfehérváron is – kicsivel ugyan –, de jobban bíznak a munkavállalók.

A jelentésben több érdekes adat is olvasható: 91 pontot mértek azzal kapcsolatban, hogy mennyire bíznak a jelenlegi munkahelyük fennmaradásában a munkavállalók. Ez egyértelműen pozitív változást mutat, de sokkal jelentősebb az emelkedése annak, hogy a munkavállalók mennyire érzik biztosnak a jelenlegi pozíciójukat. 2018 első negyedévéhez hasonlóan idén is 89, ám előtte lévő évben 87, míg 2016-ban 78 pontot kapott ez a szegmens.

Az újbóli elhelyezkedés esélyével kapcsolatban kiugróbb eredmény tapasztalható: a tavalyi 48 és a tavalyelőtti 47 után idén 52-re ugrott a részmutató.

Ha a nemek szerinti eloszlást nézzük, akkor egyértelműen megállapítható, hogy a férfiak a bizakodóbbak, hiszen 78 százalékuk érzi úgy, hogy több mint öt évig megmarad az állása, míg a nőknél ez az arány 73 százalék, ráadásul a férfiak 75 százaléka és a nők 70 százaléka látja biztosnak a saját pozícióját a jelenlegi munkahelyén.

Az álláskeresésnek is a férfiak futnak neki magabiztosabban, 39 százalékuk válaszolta azt, hogy állásvesztés esetén könnyen vagy nagyon könnyen találna magának új munkát, míg a nők 33 százaléka gondolja ugyanezt.

Ugyancsak érdekes, hogy azok a munkavállalók, akik öt évnél rövidebb időre látják biztosnak a munkahelyüket, 36 százaléka szerint a cég meg fog szűnni, 27 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy nincs elég szakember, illetve a cég nem találja meg a megfelelő kollégákat. Közel egyharmaduk (29 százalék) azt jósolja, hogy nagy eséllyel leépítés várható, amelynek során tőle is megválnak.

További ajánlatok:
www.dekra-akademie.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek