4 évnél régebbi cikk

Szüreti mulatságot tartottak a Sziget Utcai Óvodában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Szüreti mulatságot tartottak a Sziget Utcai Óvodában

Zenével, tánccal és persze szőlőpréseléssel és mustkóstolással telt a délelőtt a Sziget Utcai Óvodában, ahol a szüret hagyományával ismerkedtek meg a gyerekek.

Napok óta izgatottan készült az intézmény hat csoportja, több mint száz kisgyerek a különleges napra: ládákban gyűltek a szőlőfürtök, és a kíváncsi gyerekszemek izgatottan fürkészték az udvaron felállított darálót és prést, amit aztán maguk is kipróbálhattak. Az így készült friss, édes mustot pedig csillogó szemekkel kortyolták.

Ez egy különleges nap, mert ez az első ilyen szüret, amit az egész óvoda számára közösen tartunk. – számolt be Szőkéné Fábián Irén tagintézmény-vezető. – Felkészítettük a gyerekeket előre, hogy mi történik majd, sőt, kézzel össze is nyomkodtuk együtt a szőlőt, hogy a tradicionális szőlőművelésbe még közelebbről belekóstoljanak. Ma zöld pólóban jött minden kisgyerek, egyrészt hogy érezzék: ez más, mint egy óvodai hétköznap. Másrészt azért is, mert zöld óvoda vagyunk, ez pedig ahhoz illeszkedő programjaink egyike, ahogy a mobilitási hét is, és még sok más hasonló tervünk van.”

Ahogy a hagyományos szüret végén, itt sem maradhatott el a vidám mulatozás: népzenével és táncházzal zárult a program.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek