4 évnél régebbi cikk

Katana Kupán remekeltek a fehérvári és a sárosdi kempósok
Katana Kupán remekeltek a fehérvári és a sárosdi kempósok

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Katana Kempo Nyílt Ifi-Junior Harcművészeti Kupát Gigor Sándor három danos mester szervezésében. A versenyen ismét rengeteg érmet gyűjtöttek a fehérvári és a sárosdi kempósok.

A nagykátai rendezvény idén is nagyon színvonalas volt.” – nyilatkozta Polgár Tamás, a Székesfehérvári Kempo Egyesület edzője – „A szervezők, a bírák és az ország különböző pontjairól érkezett versenyzők mind nagyon kitettek magukért. Egyesületünk nyolc taggal képviseltette magát, és mindenki remek teljesítményt nyújtott a színvonalas mérkőzéseken. A technikai számok mellett a küzdelmi számokban is rengeteg érmet szereztek.”

A fehérvári kempósok eredményei:

Burián Bendegúz: formagyakorlat 2. hely fegyveres formagyakorlat 1. hely önvédelem 1. hely B-viadal 1. hely GI földharc 1. hely pusztakezes viadal 1. hely

Nacsák Levente: formagyakorlat 2. hely fegyveres formagyakorlat 2. hely GI földharc 3. hely

Vadányi Fülöp: formagyakorlat 3. hely GI földharc 2. hely

Czentár Imre: C-viadal 1. hely GI földharc 1. hely stop semi contact 1. hely

Szabó Rebeka: GI földharc 2. hely Stop semi contact 2. hely

Kovács Martin: B-viadal 2. hely GI földharc 1. hely

Koza Márk: formagyakorlat 3. hely fegyveres formagyakorlat 2. hely önvédelem 1. hely B-viadal 1. hely GI földharc 1. hely Pusztakezes viadal 1. hely

Ódor Bence: GI földharc 3. hely B-viadal 3. hely pusztakezes viadal 1. hely

Próbáltam úgy felépíteni a küzdelmeket, hogy ne fáradjak el hamar, ne fulladjak ki.” – mesélte a versenyről Burián Bendegúz – „A mérkőzés első pillanatától az utolsóig tudtam figyelni, aminek nagyon örültem. Bár van még mit fejlődnöm, elégedett vagyok magammal.”

S lehet is, hiszen 5 aranyat és egy ezüstöt sikerült szereznie!

Nem volt különösebb felkészülésem most. Az edzőmmel eldöntöttük, hogy az idei versenyszezonba mindent beleadunk, így már augusztusban úgy edzettem, mintha minden héten verseny lenne.”

Bendi legközelebb az Eger Kupán méretteti meg magát november 26-án, majd november 30 – december 1 között részt vesz a Hansi Kupán.

Ez egy világbajnokság, úgyhogy lesz dolgom bőven, főleg, hogy egy súlycsoportot lejjebb megyek.” – árulta el.

A csőszi fiatalember edzései jelenleg az alábbi elemekből állnak: hétfőn és pénteken reggel, az iskola előtt erősítő edzésen vesz részt, hétfőn és csütörtökön judozik, szerdán boxol vagy muaj thai-ozik Gábor Péternél, kedden és pénteken kempózik – és mellette edzéseket tart kedden és pénteken.

Próbáltam úgy összeállítani az edzésrendemet, hogy tanulni is legyen időm és a magánéletben is helyt tudjak állni. Szerencsére minden ismerősöm és szerettem száz százalékig támogat és örülnek sikereimnek.”

(Bendi testvére, Burián Bence bíróként vett részt a versenyen.)

Bendi edzőrsa, Koza Márk is gyönyörű érmekkel tért haza a Kupáról.

Az állóbunyóban sokat kell még fejlődnöm, jelenleg ezen dolgozom nagyon.” – mesélte – „A földharc, illetve az álló- és földharc közötti átmenet, a dobások szerencsére jól mentek a birkózó és brazil jiu jitsu edzéseknek is köszönhetően. A technikai számokban több összpontosítást kell még tanulnom, és csiszolásra szorulnak a technikáim is. Úgy gondolom, hogy mindig mindenből lehet fejlődni, és ez is a célom.”

A fehérvári versenyző heti két kempóval, heti egy jiu jitsuval, heti 1-2 birkózással készült Nagykátára, melyhez az utolsó hetekben thai boksz és judo is társult.

A napokban egyébként övvizsgázni fog, majd decemberig az UWSKF Világbajnokságra koncentrál, ahol a nemzetközi mezőnyben is szeretne a dobogó tetejére állni.

Természetesen a Sárosdi Kempo SE versenyzői sem hiányozhattak a Harcművészeti Kupáról. Koncz Gábor, Kordás István és Koncz Viktória tanítványai az alábbi helyezésekkel büszkélkedhetnek:

Bereck Szonja Gi földharc 1., Fegyveres Kata 3., Kata 3., Önvédelem 3,

Csizmadia Dániell B-Viadal 1., Pusztakezes Viadal 1., Gi földharc 2., Önvédelem 2.

Hippeller Panna B-Viadal 3., Gi földharc 3., Pusztakezes Viadal 2.

 Láng Aurél B-Viadal 1., Gi földharc 1., Pusztakezes Viadal 1., Önvédelem 2.,

Németh Szabolcs B-Viadal 2., Gi földharc 2., Pusztakezes Viadal 2., Kata 3., Önvédelem 3.,

Pinke Lilla B-Viadal 1., Gi földharc 1., Pusztakezes Viadal 1., Fegyveres Kata 2., Önvédelem 3.

Répási Eszter B-Viadal 2., Gi földharc 4., Önvédelem 2.

Tóth Daniella B-Viadal 4., Gi földharc 3., Pusztakezes Viadal 2., Fegyveres Kata 1., Kata 1., Formagyakorlat 1., Önvédelem 1.

Virág Benjamin B-Viadal 2., Gi földharc 1., Pusztakezes Viadal 1., Fegyveres Kata 3., Kata 2., Önvédelem 3.í

Négy aranyat és egy bronz érmet szereztem, aminek nagyon örültem.” – mondta Tóth Daniella – „A technikai számokkal (formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem) meg vagyok elégedve, mindegyikben első lettem. A negyedik arany érmemet pusztakezes viadalban szereztem, a bronzot pedig gi földharcban. Egy rúgás következtében megfájdult a lábam, így a küzdelmei számokban nem igazán tudtam a maximumot teljesíteni. Azóta a lábam szerencsére nagyon sokat javult.”

A nagylóki lány heti öt edzéssel készült a versenyre: négy kempóval és egy boksz edzéssel / vagy muaj thai-jal.

Pinke Lilla hat versenyszámban indult, s ötből ért el helyezést.

Szerintem a küzdelmi számokban jól szerepeltem. A technikai számok is jól mentek, de lehetett volna egy kicsit többet gyakorolni.” – mesélte – „A Pusztakezes Viadalban nem volt ellenfelem, de a másik két küzdelmi számból sokat tanultam. Amikor nem versenyeztem, a tapasztaltabb versenyzők meccseit néztem. Azokból is lehet tanulni, technikákat ellesni.”

A seregélyesi sportoló küzdelmi technikák elemzésével és plusz edzésekkel (Koncz Gáborral) készült a versenyre. A decemberi Hanshi Kupát ő is nagyon várja, hiszen a VB mindenkinek nagy kihívást jelent. Az év folyamán néhány versenyen lehet csak pontokat gyűjteni, s e pontok alapján választják majd ki azokat, akik a válogatottba kerülnek. Ezért Lilla minden viadalra koncentrálni fog, mert szeretne a magyar csapatba kerülni.

Jelenleg hetente kétszer edz Sárosdon (földharccal, bunyóval, erősítéssel, formagyakorlattal), s hétvégén is részt vesz egy-egy plusz edzésen.

Borítókép: Fehérvár Kempo
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek