4 évnél régebbi cikk

Megható videoklipet készített kisfiának a fehérvári zenész, Mits Marci
Megható videoklipet készített kisfiának a fehérvári zenész, Mits Marci

A napokban debütált a Mits Jazz Band frontemberének és kollégánknak, Mits Marcinak kisfiával, Ábellel készült videoklipje, a Szavak Helyett, amelyben közösen veszik a nyakukba Székesfehérvár belvárosát - és természetesen a színpadot is.

Október 28-án látott napvilágot Mits Marci vadonatúj videója, a Szavak Helyett, amelyben kisfiával, Ábellel a közös zenélés mellett Fehérvár utcáin barangolnak, és idilli muzsikával a háttérben idézik fel bennünk, hogy milyen egy igazi apa-fia bandázás.

A Szavak Helyett megszületésének körülményeiről természetesen Mits Marcit faggattuk, aki elárulta, hogy a felvétel ötlete az ő fejéből pattant ki, ugyanis szeretett volna olyan ajándékot adni hét éves kisfiának, amely nem egy hétköznapi játék, amit egy óra múlva megun, és soha többet nem foglalkozik vele.

"Azt gondoltam, hogy írok neki egy számot, majd ebből csinálunk egy videoklipet, amelyben ketten vagyunk benne - mivel ő is tanul dobolni. Ez egy olyan emlék számára, amelyet akár tíz, húsz év múlva is ha megnéz, akkor mély érzelmeket vált ki belőle" - tudtuk meg Marcitól, majd a Szavak Helyett felvételének részleteire terelődött a szó: "Úgy született meg a klip, hogy miután megírtam a számot, Potesz Balázsnál feljátszottam a zongorát és a szaxofont, Kovács Gergő a basszusgitárt, illetve Balázs a dobot, majd egy nagyon jó barátom, Sztupovszky Tomi csinálta meg hozzá a videóanyagot, amit Fehérváron a Belvárosban és az Öreghegyi Közösségi Házban forgattunk."

Mits Marci azt is elárult, hogy Ábel nagyon élvezte a munkafolyamatot, ám azt volt neki nehéz megmagyarázni, hogy mit jelent a playback: "Mondtam neki, hogy a zene dobolós betétjeit már felvettük a Balázzsal, neki viszont úgy kell csinálnia, mintha dobolna. Ezt nehéz volt átvinni a kis fejébe, mert nem érette, hogy akkor ő most dobol vagy nem dobol, ám amikor a felvétel zajlott, akkor már rettenetesen szórakoztatónak találta az egészet."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek