4 évnél régebbi cikk

Halálos is lehet a feketepenész
Halálos is lehet a feketepenész

Egyre hidegebb az idő, ezáltal egyre nagyobb a kinti-benti hőmérsékletkülönbség. Az így keletkező pára a falon csapódik le, ez pedig kiváló táptalaja a fekete penésznek. A betolakodótól jobb megszabadulni, komoly bajokat okozhat.

Feketés-zöldes foltok a falon kellemetlen szag kíséretében. A fekete penész könnyen felismerhető. Az, hogy csúfítja a lakást, a kisebbik probléma. A penész jelenléte kifejezetten egészségromboló, a legerősebb mérgek egyikét termeli. Ez extrém esetben halált is okozhat, de nem ez a jellemző.
Napjainkban jellemzően a házak túlszigetelése okozza a problémát, az épületek nem tudnak szellőzni. Éppen ezért fontos a benti levegőt gyakran cserélni, hiszen, a mindennapos intenzív szellőztetéssel elkerülhető a baj. De a problémára is van megoldás.
Fontos tudni, hogy a fa nyílászárók, a műanyag szellőzőrács nélküli nyílászárókkal szemben megfelelő légzést nyújtanak a lakásoknak, ezen túl érdemes párátlanító berendezést használni, valamint segíthet a folyamatos temperáló fűtés, ami nem hagyja kihűlni a lakást.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek