4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: összegyetemi gólyabál, Fehérvár Hangja elődöntő, Bohemian Betyars és Múlt karácsony
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: összegyetemi gólyabál, Fehérvár Hangja elődöntő, Bohemian Betyars és Múlt karácsony

Bár a hétre igencsak zúzós időjárással kecsegtettek az előrejelzések, ez eddig csak részben igazolódott be, ugyanis a záporokat követően hébe-hóba csak kisütött a nap, olyankor pedig nem is lehetett kellemesebb programot elképzelni a szabadban való lézengésnél. Így simán benne van a pakliban, hogy a hétvégén is ragyogóan süt majd a nap, ám ha újra eleredne az eső, akkor sem kell pánikba esni, ugyanis számos beltéri fehérvári program közül válogathattok: szurkolhattok a Fehérvár Hangja elődöntőjén, bulizhattok a Bohemian Betyars vagy Dévényi Tibi bácsi buliján, netalántán a Valahol Európában musicalt is megleshetitek, amelynek a MOL Aréna Sóstó biztosítja a helyszínt.

Koncert: Bohemian Betyars
Mikor?: November 8., péntek 19:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A hétvégén ismételten Fehérvárra látogat az egyik legbetegebb (természetesen jó értelemben) zenét pörgető hazai brigád, a Bohemian Betyars, akik ismételten fergeteges bulival készülnek a Petőfi Kultúrtanszék közönségének. A 2009-ben alakult együttes saját bevallása szerint speed-folk-freak-punkban nyomul - ezek a stílusjegyek tökéletesen összefoglalják a Bohemian Betyars őrült előadásmódját és zenei változatosságát: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat fűszerezték különböző népi dallamokkal, és olyan egyveleget alkottak, amelyre garantáltan minden láb táncra perdül.

Buli: IV. Székesfehérvári Összegyetemi Gólyabál
Mikor?: November 8., péntek 20:30
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Pénteken ismételten összegyűlnek Székesfehérvár felsőoktatásban tanuló újoncai, hogy a negyedik alkalommal megszervezett összegyetemi gólyabálon engedjék ki az év eleji feszkóval járó gőzt. Hagyományteremtő szándékkal 2016-ban bonyolították le először a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált, és mivel az elmúlt években jelentősen bővült a város felsőoktatási palettája (így megnőtt a hallgatók létszáma is), idén új helyszínként a MOL Aréna Sóstót választották a szervezők, ahol az eddigi szokásokat követve szórakozhatnak és ismerkedhetnek egymással a fiatalok. A 20:30-as kapusnyitás és a 21:00-es köszöntő után a Blahalouisiana lép a színpadra, majd a bálkirály és bálkirálynő választás után a Fantom zenekar és DJ Juhász Laci szolgáltatja a talpalávalót.

Zene: Fehérvár Hangja 2019 elődöntő
Mikor?: November 9., szombat 10:00
Hol?: Fehérvári Civil központ

Félszáz fehérvári és Fejér megyei fiatal énekes vágott neki az idei Fehérvár Hangja versenynek szeptemberben a Petőfi Kultúrtanszéken rendezett előválogatón: a versenyzők főként pop számokkal álltak színpadra, de olyan fellépő is akadt, aki jazz vagy éppen rock számban mutatta meg, hogy mit tud. Az összesen ötven jelentkezőből aztán a zsűri huszonnégy fiatalt juttatott tovább az elődöntőbe. A versenyt 2011 óta kétévente hirdetik meg Székesfehérváron a megyében élő, vagy itt tanuló fiatalok számára. A szervezők célja, hogy a tehetséges énekeseknek bemutatkozási lehetőséget teremtsenek – de a verseny ennél sokkal többet is jelent, hiszen a felkészülés során a versenyzőkkel folyamatosan szakemberek foglalkoznak: a hangjuk, előadásmódjuk mellett színpadi megjelenésük, mozgásuk, kommunikációjuk fejlesztésében is segítik őket. A közönség november 9-én, szombaton találkozhat először a versenyzőkkel az elődöntőn, a Fehérvári Civil Központban, ahol már jegyet is válthatnak a december 8-i döntőre, amelyet a legjobb énekesek részvételével rendeznek meg a Vörösmarty Színházban.

Környezetvédelem: Ültetés Napja
Mikor?: November 9., szombat 10:00
Hol?: Vásárhelyi lakótelep és Gorsium

Összesen negyvenkét fa elültetéséhez elegendő adomány gyűlt össze november 5-én, estig a 10 millió Fa - Székesfehérvár és környéke szervezésében. A növények november 9-én, szombaton foglalják el lakhelyüket. A negyvenkét fára elegendő összeget magánemberek adták össze, ebből a negyvenkettőből huszonhatot Székesfehérváron, a Vásárhelyi lakótelepen ültetnek majd el. Az akcióban további adományokat már nem kérnek, segítő kezet azonban annál inkább: 10 órától a Vásárhelyi úti lakótelepre várják azokat, akik szívesen részt vennének az ültetésben, ami nagyjából 13 órától a Gorsiumban folytatódik. A székesfehérvári akció az országos, 10 millió Fa kezdeményezéshez kapcsolódik, amely nem kisebb céllal jött létre, mint hogy országszerte tíz millió fát telepítsenek és gondozzanak.

Buli: Dévényi Tibi bácsi
Mikor?: November 9., szombat 22:00
Hol?: N-Joy Bistro and Club

Amikor megpillantottam, hogy ki érkezik szombaton szeretett városunkba, majd eldobtam az agyam, ugyanis bár képben voltam azzal, hogy Tibi bácsi mind a mai napig pörgeti szeretett lemezeit, ám olvasva, majd elképzelve, ahogy tombol a DJ-pult mögött, kicsit hihetetlen tűnik az egész. Pedig, pedig. Nincs is erre szebb kifejezés: egyszerűen zseniális, hogy Dévényi Tibor még hetvenkét évesen is ugyanolyan elánnal veti bele magát az éjszakába, mint fiatalabb korában. Én csak azt tudom javasolni, hogy aki teheti, látogasson el őrületes retrópartyjára, ugyanis garantáltan maradandó élményben lesz része.

Színház: Jótékonysági előadás - Valahol Európában musical
Mikor?: November 10., vasárnap 17:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Újabb jótékonysági színházi előadással készül az Alba Triatlon SE az Imre Sándor Szeretetszínházzal, az Ezredéves iskolával, valamint a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal (SZETA) együttműködve. A nagy sikerű, nyárion bemutatott Padlás című előadás után (közel egymillió-háromszázezer forintos támogatás gyűlt össze az Esélyegyenlőség Alapítvány részére) vasárnap a MOL Aréna Sóstóban mutatják be a Valahol Európában című musicalt. A színdarab különlegességét az adja, hogy az Ezredéves iskola több diákja is bemutatkozhat majd a színpadon. Az esemény bevételéből a SZETA rászoruló családjaiban élő gyermekeknek vásárolnak majd kerékpárokat.

Mozi: Múlt karácsony
Mikor?: November 7-től
Hol?: Cinema City Alba

Bár első körben nem ezt a filmet néztem ki magamnak a hétre (hanem a Midwayt), egyszerűen nem tudtam ellenállni az első ízig-vérig karácsonyi filmnek (na, meg Emilia Clarke-nak). Már az előzeteseket figyelve is simán lejövős, hogy nem hétköznapi történettel van dolgunk, vagyis valamilyen szinten mégis, ám a képek olyan varázslatos egyveleget sugallnak, amely egyszerűen kihagyhatatlan a téli szezon előtt. A mozi George Michael és a Wham! zenéivel operál, köztük a Last Christmasszel is (innen a cím), ráadásul egy korábban soha nem hallott dal is felcsendül a produkció alatt.

A Múlt karácsony sztorija szerint Kate (Emilia Clarke) sorozatos szerencsétlenkedéseinek köszönhetően egyre mélyebbre kerül, és idővel olyan kilátástalan lesz az élete, hogy már nem látja a fényt az alagút végén. Egy szép napon aztán megtalálja azt a munkát, amely örökre megváltoztatja a mindennapjait: karácsonyi manóként reklámozza a várva várt ünnepet. Igen ám, de miközben azon munkálkodik, hogy szebbé tegye mások karácsonyát, találkozik Tommal (Henry Golding), akivel remekül kijönnek, a kölcsönös szimpátiának köszönhetően pedig a fiú a kezébe veszi a lány sorsát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek