4 évnél régebbi cikk

Készíts adventi asztaldíszt jó társaságban, környezetbarát módon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Készíts adventi asztaldíszt jó társaságban, környezetbarát módon

A saját kezűleg készített lakásdekorációk, különösen azok, melyeket az ünnepekre vagy akár ajándékba szánunk, mindig kedvesebb a szívünknek. Csakhogy, ha nincs éppen nagy rutinunk az ilyen jellegű alkotásban és azt sem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá, szükségünk lehet némi útmutatásra.

Erre gondoltak Puskás Regina és Borbás Andrea, a RegAndina Alkotóműhely vezetői is, amikor szervezni kezdték az adventi asztaldíszkészítő workshopjaikat. Nosztalgikus hangulatú műhelyükben karácsonyi zene és süteményfalatozás mellett tanítják meg az érdeklődőknek Gellér Gyöngyi virágkötő közreműködésével, hogyan készíthetnek otthonukba (vagy akár ajándékba), mutatós és trendi adventi dekorációt. A résztvevők a workshopon megkapnak minden szükséges kelléket és eszközt, csak az alkotókedvüket kell magukkal vinniük. November 15-én és 22-én délután is lehet hozzájuk csatlakozni.


Mi már betekintettünk a kulisszák mögé, hogy néhány fotóval megmutathassuk az elkészítés lépéseit:

 

 

Tipp: A karácsony elmaradhatatlan része az illat, ezért fahéj, csillagánizs darabokkal még jobban feldobhatjuk a koszorút.


A RegAndina Alkotóműhelyben alapvetően bútorfestő workshopon lehet egyébként részt venni rendszeresen. Ha nem jutsz el az adventi workshopokra, akkor se keseredj el: Regináéktól bármikor beszerezheted a festéket közel hatvanféle árnyalatban.

 
Miért pont krétafesték?

A festék felhasználása sokrétű, nemcsak bútorfestésre lehet használni, hanem akár egy adventi asztaldísz elkészítésénél is jó szolgálatot tehet. Teljesen környezetbarát, sőt bababarát: bababútorokat is festhetünk vele és gyerekek kezébe is nyugodt szívvel adhatjuk. Nyugodtan besegíthetnek az asztaldísznél is. Dániából érkezik egyébként, hiszen az északi országok már élen járnak a környezettudatos gondolkodásban. Jól kenhető és jól fedő vízbázisú festék, ötvenhét színben elérhető. (Zömében a vintage stílusba illeszkedő, világos, pasztelles árnyalatokban, de a bohó, loftos, industrial irányzatoknak megfelelő erősebb színek is feltűnnek a palettán.) A festék teljesen szagtalan, zárt térben is kényelmesen alkalmazható. Mivel elég sérülékeny, bútorviasszal vagy lakkal ajánlatos záróréteget képezni rajta.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek