4 évnél régebbi cikk

Adventi adománygyűjtések Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Adventi adománygyűjtések Fehérváron

Cipősdoboz akciók, Mikulás csomag és tartós élelmiszer gyűjtések - idén is számos jótékonysági akciót indítottak útjára Székesfehérváron az ünnepek közeledtével.

Szerencsére az adakozó kedv manapság már nem korlátozódik csupán az ünnepek környékére, ahogyan ezt bizonyította nemrég  Zente és Levente esete is.

Karácsony közeledtével mégis nagyobb a hagyománya a jótékonysági kezdeményezéseknek, és ezekből idén is akad bőven Fehérváron és környékén is. Megpróbáltunk ezekből minél többet összegyűjteni.

Andi bohóc és segítői idén is útjára indították az Újra segíthetsz egy Mikulás csomaggal elnevezésű kezdeményezést, melyhez nyilvános Facebook-csoportjukon keresztül lehet csatlakozni. De leadhatóak a csomagok például a Városi Piac körpavilonjában, a Krisztina Virágüzletben is december 6-ig. Az elmúlt években az adományok eljutottak a sérült gyermekeken kívül az idősek otthonába, anyaotthonba és mozgássérültekhez is.

Ahogy azt már meg is írtuk korábban, a tűzoltóság akciójához december 1-ig lehet csatlakozni, ők állami gondozott gyerekek karácsonyi kívánságait váltják valóra.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központtal közösen szervez adománygyűjtést. Elsősorban tartós élelmiszereket várnak, kérik, hogy a lejárati időre is figyeljenek az adakozó kedvűek. Az adományokat december 7-ig fogadják a művelődési ház épületében, a Sóstói lakótelep 1. szám alatt, hétfőnként 8 és 20 óra között, kedden és szerdán 8-tól 17 óráig, csütörtökön és pénteken 8-tól 19 óráig, szombaton pedig 8 és 14 óra között.

A Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete látássérült családok gyermekeinek gyűjt Mikulás csomagokat, melyeket a december 16-i karácsonyi ünnepségükön adnak át, 12 és 16 óra között a Hiemer ház báltermében. A szervezet tagjai között jelenleg százötven olyan látássérült család szerepel, akiknek pici gyermekei vannak. Az adományozóktól kész csomagokat és külön édességeket is szívesen fogadnak. Minden héten szerdán 9 és 16 óra között az Oskola utca 6. szám alatt tudják átvenni az adományokat, a 3-as kapucsengő megnyomásával lehet bejutni hozzájuk.

Cipősdoboz akció elindult természetesen idén is Székesfehérváron. A megye rászoruló gyermekeinek szánt cipősdobozokat december 2 és 18 között elvihetjük a Zöldbogyóka Játszókuckó és Családi Bölcsődébe a Pozsonyi út 11 szám alá, 8 és 16 óra között, vagy a Reménység Háza könyvesboltba, a Széchenyi út 24. szám alá.

A cipősdoboz akciókkal kapcsolatosan egyébként tavaly részletesen megírtuk, hogy mit tegyünk és mit ne a dobozokba, és hogyan zárjuk le azt biztonsággal.

Az  Ybl Miklós Szakközépiskola és Szakgimnázium is szervez idén cipősdoboz akciót, december 11-ig várják az ajándékokat a Várkörút 52. szám alatt, első emeleti titkárságukon.

Az Angyalbatyu, A Katolikus Karitász ajándékgyűjtő akciója idén is útjára indult.Az ország húsz pontján adományozhatunk angyalbatyut, Székesfehérváron a Székesfehérvári Egyházmegye Lövölde u. 28/a alatt található helyszínén.

Idén is megnyílik majd a Szeretetházikó is a Székesfehérvári Szociális Alapítvány szervezésében a Városház téren, így ha máshova nem is jutunk el leadni az adományainkat az ünnepek előtti rohanás heteiben, a karácsonyi vásárban nézelődve ezt is könnyedén megtehetjük. Az önkéntesek még karácsony előtt eljuttatják az adományokat a rászorulóknak. Játék, tanszer, édesség, cipősdobozban vagy más csomagban  - a lényeg, hogy olyasmit adjunk, amit mi magunk is szívesen fogadnánk a családunk részére.

A Fehérvár Televízió beszámolója a tavalyi gyűjtésről: 

 

Hiper- és szupermarketek:
Ha jótékonykodni szeretnénk, jól tesszük ha a nagyobb boltokban is nyitott szemmel járunk, a legtöbb helyen elindítanak advent heteiben valamilyen ajándékozó kezdeményezést, gyűjtést.

A Katedra Nyelviskolában rászoruló családok gyermekeinek gyűjtenek cipősdobozokat december 13-án 18 óráig. Az ajándékokat a Palotai út 4. szám alatt, az első emeleten lehet leadni. 

Az István Király Általános Iskolában december 6-ig gyűjtik a tábla csokikat az állami gondoskodásban élő gyermekek részére. Az adományok az intézmény tanári szobájában lehet leadni. 

Ha tudsz olyan akcióról, adománygyűjtésről, ami kimaradt az összeállításunkból, vagy időközben indították útjára, írd meg kommentben vagy üzenetben az fmc.hu Facebook-oldalára, és frissítjük vele a cikket!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek