4 évnél régebbi cikk

Marad az eső, ám a hétvégén már hópelyheket is láthattok szállingózni
Fehérvár Médiacentrum fotójaMarad az eső, ám a hétvégén már hópelyheket is láthattok szállingózni

A héten marad a csapadékos, borongós időjárás, amelyet a felhőkből hébe-hóba előbukkanó napsugarak tesznek valamelyest elviselhetővé. Ám hogy egy kis jó hírrel is szolgáljak: a hétvégén hivatalosan is beköszönt a tél, ennek megfelelően pedig akár az idei első hópelyhekkel is találkozhattok.

Az elkövetkezendő napokban pont ott folytatja az időjárás, ahol a múlt héten abbahagyta: a reggeli hidegek után kissé felmelegszik a levegő, ám amikor túlságosan megörülnénk a napsugaraknak, akkor a semmiből idegesítően lecsapó eső emlékeztet, hogy bőven az őszi évszakot tapossuk. Ja igen, ha már a hétvégén hivatalosan is beköszönt a téli időszak, akkor a hó sem maradhat ki a sorból, így a hidegebb levegőnek köszönhetően december első napjaiban fagyra és havazásra is számíthattok. 

Hétfőn az Alföldön és a Dunántúlon is lehetnek tartósabb ködfoltok, egyébként ismét többórás napsütésre számíthatunk. Eső nem lesz. A keleti szél megélénkül. Reggel 2-3, délután 9-10°C körül alakul a hőmérséklet.

Kedden nyugaton beborul az ég, és keleten is lehetnek tartósabban rétegfelhős, párás területek. 6 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán párás, több helyen ködös lesz a reggel. Napközben egyre vastagabb felhőzet sodródik fölénk, és estétől az eső is elered. A szél délire fordul és néhol megerősödik. Marad a 10 fok körüli maximum.

Csütörtökön eleinte borús időre van kilátás többfelé esővel, majd délután Dél-Nyugat felől átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. A csúcsérték 11 fok körül alakul.

Pénteken újabb nedves levegő érheti el hazánk térségét, szórványosan fordul elő eső, záporeső. Egyelőre marad a 9-10 fok körüli délutáni hőmérséklet.

A hétvégén (szombat és vasárnap) erős lehűlésre, a tél első igazi támadására van esély: a tél első napjai meghozhatják a hópelyheket és a komolyabb fagyokat is.

(Forrás: Köpönyeg)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek