Partly cloudy3 °C
2020. január 27. hétfő Angelika
Menü

Székesfehérvári és természetes: limitált ünnepi kollekció a natúr kozmetikumokat gyártó Origitől

Székesfehérvári és természetes: limitált ünnepi kollekció a natúr kozmetikumokat gyártó Origitől
Az Origi manufaktúra igazán különleges kollekcióval készült az ünnepekre (Fotó: Pápai Barna)

Az ünnep egyre több családnál szól a személyes és átgondolt ajándékozásról, mint a vég nélküli költekezésről. Ha pedig meghitt karácsonyról beszélünk, akkor nincs jobb ajándék annál, mint ami Székesfehérváron készült, nem mellesleg természetes, egészséges és környezetbarát. Az Origi manufaktúra pedig igazán különleges kollekcióval készült az ünnepekre.

Egy hideg téli estén nyakig merülni egy kád karácsonyillatú vízbe – már a gondolat is ajándék. A székesfehérvári natúrkozmetikumokat gyártó manufaktúra, az Origi elkészítette hagyományos karácsonyi kollekcióját, ami tényleg nyakig merít minket az ünnep minden jóságába.

„Minden karácsonyra készítünk egy limitált, ünnepi szériát, ami évről-évre nagy népszerűségnek örvend. Az idei illatválasztékot az elmúlt évek tapasztalatai alapján állítottuk össze: közkedvelt volt tavaly, és idén is már most nagy népszerűségnek örvend a forralt boros illat. A karácsonyi széria része a narancs-fahéjas, valamint az adventi fűszerezésű illatvilág, ami szegfűszeges-fahéjas-sültalmás-mézeskalácsos csoda, illetve a tisztán kókuszos hófehér szappanunk. Az idei karácsonyra régi vásárlói kérésnek is eleget tettünk és készítettünk habfürdőt. A limitált Csillagszóró habfürdő az adventi fűszerezésű szappanunk illatvilágát hozza” – sorolja dr. Halmos-Seres Ágnes, az Origi márka egyik tulajdonosa.

Az Origi nemcsak a tartalom tekintetében figyel nagyon arra, hogy környezet- és emberbarát legyen: küldetésüknek tekintik a csomagolóanyagok minimalizálását, így természetesen hozhatjuk saját tárolónkat vásárláshoz, de a boltban találhatóak is maximálisan újrahasznosíthatóak, illetve jelentős részük már eleve újrahasznosított anyagból készül.

„Természetesen a csomagolásra is odafigyelünk” – emeli ki Szalai Rita, az Origi másik tulajdonosa. – „Karácsonyi polcunkon találhatók környezetbarát ajándékcsomagolások is: nagyon szép karácsonyi, papír ajándékdobozok, amelyekben kitöltőnek is újrahasznosított papírkukackák vannak. Ezekbe a dobozokba mindenki maga állíthatja össze a megajándékozott személyiségéhez legjobban illő termékeket. A webshopunkban korábban is voltak előre összeállított ajándékdobozok, ám aki bejön a boltba, saját maga szabhatja személyre azok tartalmát, így akár a csomagolásmentes termékekből is szép ajándékdoboz készülhet.

Szintén különleges az újrahasznosított pólófonalból készített ajándékkosarunk, mely az egyszeri becsomagoláson túl sem hulladékként végzi, hanem tárolóként további élete, funkciója lehet. Akárcsak a színes fém dobozoknak, melyekbe egy-egy kisebb ajándék éppen elfér. Korábbi években is tapasztaltuk, hogy sokszor csak valamilyen kedves apróságot szeretnének ajándékozni - például kolléganőnek, tanítónak, barátnőnek -, és ezt a legnehezebb kiválasztani, becsomagolni - az ilyen alkalmakra ezek a kézműves termékek a legkiválóbbak. A dobozkákba pedig ki-ki maga választhatja ki, hogy milyen illatút és mit szeretnénk beletenni: egy szappant, egy fürdőgolyót vagy ajakápolót. És ha már csomagolás és éppen aktuális is, jó szívvel ajánljuk vászon Mikulás zsákjainkat is, amik szintén helyi készítőtől érkeznek.”

A karácsonyi kollekció kitalálása és megalkotása mellett Áginak és Ritának még arra is maradt ideje, hogy két, régóta keresett termékkel is bővítsék az Origi kínálatát.

„Mi is készültünk egy kis karácsonyi ajándékkal a vevőinknek – mosolyog Ági –, régóta keresték a természetes alapú, bőr- és környezetbarát mosó-, illetve mosogatószert, így nagy örömmel mutatjuk be a frissen elkészült Origi Green Bubble mosógélt és mosogatószert, amit a boltban kimérve is lehet vásárolni. Mindkét termék teljesen öko, bio, natúr, Földbarát, foszfátmentes, bőrkímélő, nincs benne semmilyen allergén komponens. Ráadásul még a fehérvári kemény vizet is jól lágyítja, nem szükséges hozzá öblítő használata sem!”

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
  Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
 • A másik becsülete - folytatódik A lélek iskolája
  A másik becsülete - folytatódik A lélek iskolája
 • Két és félszeresére nőtt a helyi termelői piacok száma
  Két és félszeresére nőtt a helyi termelői piacok száma
 • Visszaesett a kereslet az ipari ingatlanok után
  Visszaesett a kereslet az ipari ingatlanok után
 • Útmutatókat készített a Nébih
  Útmutatókat készített a Nébih
 • Uniós csúcs - a költségvetésről vitáznak
  Uniós csúcs - a költségvetésről vitáznak
 • Snétberger Központ - hamarosan kezdődnek a meghallgatások
  Snétberger Központ - hamarosan kezdődnek a meghallgatások
 • Tovább bővült a lakossági állampaírok állománya
  Tovább bővült a lakossági állampaírok állománya
 • Vidékfejlesztés - 800 milliárd forintot kaptak tavaly a gazdák
  Vidékfejlesztés - 800 milliárd forintot kaptak tavaly a gazdák
 • Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlási programja
  Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlási programja
 • Tanítsunk Magyarországért - egyre több egyetem csatlakozik
  Tanítsunk Magyarországért - egyre több egyetem csatlakozik
 • Új 100 forintos - a második negyedévben kerül forgalomba
  Új 100 forintos - a második negyedévben kerül forgalomba
 • Továbbra is biztosított a gázellátás a téli időszakra
  Továbbra is biztosított a gázellátás a téli időszakra