Clear sky3 °C
2020. január 24. péntek Timót
Menü

2019 legszívmelengetőbb karácsonyi reklámjai

Az megvan, hogy pár villámgyorsan tovaszálló nap, és tényleg beköszönt a karácsony? Persze, hogy még véletlenül se felejtsük el (az indokolatlan pénzszórással egyetemben), sorra lepik el az internetet a különböző kreatívabbnál kreatívabb ünnepi reklámok: van, amelyiket kicsit túltolták, van, amelyik a ‘na, majd jövőre’ kategóriát súrolja, és olyan is akad, amely után nem győztem dörzsölni a szemem. Ezek közül válogattuk ki a kedvenceinket!

Erste Group

Az Erste Group az évek során számos karácsonyi reklámot vezényelt már le, ám egyik sem sikerült olyan erősre, mint a tavalyi produkciójuk, amelyben egy apró sünike ünnepek előtti megpróbáltatásainak lehettünk szem- és fültanúi. 

Hogy rátegyenek egy lapáttal, idén még meghatóbb történettel rukkoltak elő: a videó középpontjába egy cuki kis dongó került, akinek igencsak meggyűlik a baja a repüléssel. Persze az sem segít rajta, hogy társai kinevetik nagyravágyó tervét, hogy egy nap a levegőből csodálja meg az izgő-mozgó világot. Ám ahogy az karácsonykor lenni szokott, a legvadabb álmok is teljesülnek...

 

John Lewis

A John Lewis (Waitrose-zal karöltve) idén is egy jópofa, Budapesten forgatott, illetve a Bastille által megénekelt REO Speedwagon - Can't Fight This Feeling betétjével ellátott videóval rukkolt elő, amely egy fiatal lány, Ava és kedvenc sárkánya, Edgar ünnepi hangolódását helyezi a fókuszpontba.

A felvétel elején még minden idilli: egy apró falucskában járkálnak, és önfeledten élvezik a hóesést, a problémák viszont akkor kezdődnek, amikor Edgar annyira megörül mindennek, ami karácsony, hogy nem tud uralkodni az orrából előbújó lángoknak. Így rövid időn belül víztócsává változtat egy hóembert, tönkretesz egy koripályát és felgyújt egy karácsonyfát. Persze izgalomra semmi ok, ugyanis Ava megtalálja számára a ideális feladatot, így ismételten megmenekül a karácsony - na, meg a falu.

 

Aldi

Megmondom őszintén, hogy az Aldi karácsonyi reklámja az egyik legbizarrabb, egyben pedig az egyik legpofásabb ünnepi videó, amit idén láttam - számos külföldi portál egyenesen odáig megy, hogy ez a kisfilm lett az év abszolút nyertese. Hogy miért? A történet egy kikötözött répával, Kevinnel kezdődik, akit a félelmetes kelbimbók tartanak fogva. Egy váratlan pillanatban megdobják apró paradicsommal, aki miután életre kel, halált megvető bátorsággal harapja el fogoly kötelét.

A nagy szökés után egy cirkuszban kötnek ki, ahol aztán a többi zöldséggel - na, meg Robbie Williamsszel - karöltve fergeteges karácsonyi bulit csapnak - mindezt téve A legnagyobb showman című mozi stílusában. Hát, engem kilóra megvett!

 

Argos

Na, igen. Ezennel el is érkeztem a személyes kedvencemhez, az Argos ünnepi promóciójához, amely a maga letisztultságával és ötletességével már az első pár képkocka után teljesen lenyűgözött. Hogy mi a siker titka? Azt nem tudnám megmondani, de annyira egyben van az egész felvétel, hogy véleményem szerint már-már művészi alkotás született.

A sztori szerint egy apuka karácsonyi ajándékok után kutat, amikor az ünnepi katalógusban felfedezi fiatalkori álmát, egy fullos dobszettet, amely aztán varázsütésre megjelenik előtte. Több se kell neki, gyorsan beleveti magát az őrületbe, amelyhez aztán kislánya is csatlakozik, és egy hatalmas telt házas dobkoncerttel koronázzák meg a karácsonyi készülődést. Egyszerűen gyönyörű!

 

Very

Ha aszerint néznénk az év végi reklámokat, hogy melyik sikerült a legmeghatóbbra, akkor tuti, hogy a Very ünnepi beharangozója végezne az első helyen, ugyanis ebben a pár perces videóban minden benne van, amiről a karácsonynak igazából szólnia kéne: jóság, meghittség és töménytelen mennyiségű szeretet. A felvétel története szerint egy kedves, öreg bácsi éppen esti kutyasétáltatásra indul, amikor a színes fényekben pompázó utca lakói közösen összefogva olyan meglepetésben részesítik, amelyet valószínűleg soha nem fog elfelejteni. Szívhez szóló a javából!

 

Futottak még:

Dogs Trust

 

Joules

 

Sainsbury’s

 

Dobbies

 

Marks and Spencer

 

Ez egy szubjektív lista. Ha esetleg neked más karácsonyi reklám nyerte el a tetszésed, akkor Írd meg kommentben a cikk alatt vagy a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Koronavírus - nőtt a halálos áldozatok száma,
  Koronavírus - nőtt a halálos áldozatok száma,
 • Szerelem Ó! - premier lesz ma a Kozák András Stúdióban
  Szerelem Ó! - premier lesz ma a Kozák András Stúdióban
 • Vizes élőhelyek világnapja - a Sóstó idén is csatlakozik
  Vizes élőhelyek világnapja - a Sóstó idén is csatlakozik
 • Húszezer igény - sikeres a nagycsaládosok autóvásárlási programja
  Húszezer igény - sikeres a nagycsaládosok autóvásárlási programja
 • ÉletMentő - könnyítsük meg a mentők munkáját
  ÉletMentő - könnyítsük meg a mentők munkáját
 • Baleset Baracskánál - árokba hajtott egy gépkocsi a 7-es főúton
  Baleset Baracskánál - árokba hajtott egy gépkocsi a 7-es főúton
 • Ausztrál nyílt teniszbajnokság - nyolcaddöntőbe jutott Fucsovics Márton
  Ausztrál nyílt teniszbajnokság - nyolcaddöntőbe jutott Fucsovics Márton
 • Olcsóbb mától a gázolaj
  Olcsóbb mától a gázolaj

Eseménynaptár

 • Buda-Cash - enyhítették a büntetést
  Buda-Cash - enyhítették a büntetést
 • Látogatási tilalom - ma lépett életbe a megyei kórházakban
  Látogatási tilalom - ma lépett életbe a megyei kórházakban
 • Klímaváltozás, atomháború - közelebb került az éjfélhez a végítélet órája
  Klímaváltozás, atomháború - közelebb került az éjfélhez a végítélet órája
 • Koronavírus – 830 fertőzött, 25 halott Kínában
  Koronavírus – 830 fertőzött, 25 halott Kínában