4 évnél régebbi cikk

Pinke Lilla a kempo VB legeredményesebb versenyzője
Pinke Lilla a kempo VB legeredményesebb versenyzője

Hat aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet gyűjtött be az UWSKF World Sport Kempo harcművészeti világbajnokság és Hanshi Kupán a Sárosdi Kempo SE részéről Pinke Lilla. Edzőtársai szintén csodás eredményekkel bizonyították be a páston tudásukat.

Közel hatszáz gyerek, ifi, felnőtt és veterán versenyző vett rész az UWSKF World Sport Kempo harcművészeti világbajnokság és Hanshi Kupán. A szigetszentmiklósi viadalra nagyon sok országból (magyar, indiai, azeri, cseh, ukrán, franci, portugál, román…)  érkeztek harcosok, hogy megmérettessék magukat a páston. A versenyt a legifjabb harcosok nyitották meg, majd az ifik, a juniorok következtek. A program zárásaként a felnőtt és a veterán korú harcosok mutatkoztak be.

Koncz Gábortól, a Sárosdi Kempo SE edzőjétől megtudtam, hogy a versenyen tanítványuk, a sokszoros világbajnok Pinke Lilla ismét hatalmas bravúrt hajtott végre.

Lilla a 12-20 évesek kategóriájában indult és a világbajnokság legeredményesebb versenyzőjének bizonyult, hiszen hat aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet gyűjtött többnyire nagyon nehéz ellenfelekkel szemben. A küzdelmi számokban öt aranyat és egy ezüstöt, a technikai számokban pedig egy aranyat és egy bronzot szerzett.” – mesélte az edző.

A fiatal harcos nagyon erős mezőnyben tudott győzni. Az ő korosztályában fejre nem, de testre már nagy erővel lehet ütni és rúgni.

Lilla kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert, ötször kényszerítette idő előtti feladásra ellenfelét fojtással vagy feszítéssel.

Az egyik döntőben román ellenfelével szemben csak egyetlen ponttal veszített, de aztán ugyanazt a lányt is feladásra kényszerítette egy másik szám döntőjében.

„Lilla igen nagy tehetség, ugyanakkor rendkívül szerény, aki minden edzésen ott van, beleértve a hétvégi plusz edzés lehetőségeket is, és igyekszik mindig a maximumot nyújtani.” – mondta Koncz Gábor.

Büszke rá az egész család!” – tette hozzá Lilla apukája – „Nagyon nagy élmény volt látni a küzdelmeit, melyek persze igen kemények voltak, hiszen idén már olyan szabályrendszerben küzdött, amikor már igen komoly ütéseket és rúgásokat is be lehetett vinni.”

Lillán kívül a többi kempós is remekelt a viadalon a Sárosdi Kempo SE részéről: Kugler András, aki egyébként az Abai szakosztály edzője, három kőkemény ukrán ellenfelet is legyőzött No Gi földharcban - a másodikat kopogtatással (feladásra kényszerítéssel). Így No Gi földharcban aranyérmes lett.

A Sárosdi Kempo SE összesített eredményei:

Edzők: Koncz Gabor és Kordas István

Pinke Lilla: Point Sparring küzdelem 1., B Viadal 1., C Viadal 1., Knock Down: 1., No Gi földharc: 1., Gi földharc: 2., Önvédelem: 1., Fegyveres formagyakorlat: 3.

Kugler András: No Gi földharc 1.

Láng Aurél: Knock Down: 3., Gi földharc: 3., No Gi földharc: 2.

Horváth Kata: B Viadal: 3.

Hippeller Panna: Knock Down: 2., B Viadal: 2., No Gi földharc: 2., Gi földharc: 2.

Csizmadia Dániel: Knock Down: 2., B Viadal: 3.

A Sarosdi Kempo SE Nagylóki csapatának edzői: Koncz Viktoria és Denko Eszter

Vígh Izabell: No gi földharc 3., Formagyakorlat 3., Rumble Sparring 2., Gi földharc, 2. Point Sparring 2.

Bereczk Szonja: Formagyakorlat 3., Gi földharc 3., Nogi földharc 2.

Virág Benjámin: Formagyakorlat 2.

Németh Szabolcs: Gi földharc 2., B-viadal 2.

Tóth Daniella: Formagyakorlat 2., Gi földharc 3., Nogi földharc 2., B-viadal 3

 

Ez utóbbi versenyző, Tóth Daniella elmondta, hogy a három napos verseny első napján bíráskodott és segített az edzőjének, Koncz Viktóriának támogatni a gyerekeket, akik az ő csapatából versenyeztek.

Én csak másnap léptem a pástra. Két mérkőzésem volt. Mindkettőn ukrán lányokkal mentem, akikről azt kell tudni, hogy a földharcot próbálják ráerőltetni az ellenfeleikre. Velem kapcsolatban is ez volt a tervük, de szerencsére a nagyját sikerült sikeresen kivédekeznem. Sajnos a pontozóbírok a külföldieket látták jobbnak.” – mesélte – „Gi és Nogi földharcban második helyezést értem el. Egy magyar brazil jiu-jitsus lánnyal kerültem egy divízióba. Mindkét meccs nagyon szoros volt, de sajnos nem sikerült nyernem.”

Az edzés persze nem áll meg a Sárosdi Kempo SE-nél decemberben sem! A harcosok már most készülnek a februári Seregélyes Kupára, melyet egyesületük szervez meg 2020-ban is.

Borítókép: Koncz Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek