4 évnél régebbi cikk

Módosított MÁV-menetrend, pótlóbuszok Székesfehérvár és Balatonfüred között
Fehérvár Médiacentrum fotója
mavcsoport.hu
Módosított MÁV-menetrend, pótlóbuszok Székesfehérvár és Balatonfüred között

Január 15-től folytatódik a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vágányfelújítás és villamosítás, emiatt április 30-ig módosított MÁV-menetrend lesz érvényben és pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A január közepétől kezdődő vágányzárat a balatonakarattyai nyíltvonali szakaszon fekvő csittényhegyi alagút átépítése indokolja. Az összesen mintegy 55 km-es szakasz villamosításának köszönhetően pedig gyorsabbá, pontosabbá, kényelmesebbé válhat a vonatközlekedés, a dízelmozdonyok helyett környezetbarátabb villanymozdonyok vontatják a szerelvényeket - áll a MÁV közleményében. A felújítás ideje alatt azonban több változás lesz az érintett szakaszon.

A pályarekonstrukció január 15. és április 30. közötti fázisában módosított menetrend lesz érvényben a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon, Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pedig pótlóbuszok viszik az utasokat.
  • A buszok Székesfehérvárról Balatonfüredre 4:55 és 18:55 között, minden páros óra 55. percében indulnak.
  • Az első pótlóbusz 3:40-kor, az utolsó 23 órakor indul Székesfehérvárról.
  • Balatonfüredről Székesfehérvárra 3:13-kor, 5:08-kor, 5:50-kor, 20:45-kor, 21:30-kor, valamint 7:08 és 19:08 között minden páratlan óra 8. percében indulnak buszok a vonatok helyett.

A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető. A pótlóbuszok Székesfehérváron napközben a Bakony InterCity vonatokhoz csatlakoznak.

A Lepsény és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszok a Balatonakarattya–Balatonfüred közötti szakasz Budapestről történő gyorsabb elérését biztosítják, Balatonfüred felé napi öt (pénteki napokon hat), Lepsény felé napi négy (vasárnapokon öt) alkalommal. Lepsényben a nagykanizsai és a siófoki gyorsvonatokhoz csatlakoznak.

Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok menetrendje pedig kisebb mértékben módosul.

A részletes utastájékoztatás a MÁV honlapján elérhető.

A nyári turisztikai szezon idejére felfüggesztik a jelentősebb építést, a zavartalan közlekedés érdekében, de a beruházás befejezéséig, várhatóan 2021 nyaráig további menetrend-módosításokra számíthatnak az utasok.

A Szabadbattyán–Tapolca–Keszthely villamos üzem kiépítésének I. ütemében átépül Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomás, ahol 55 cm magas, akadálymentes peronokat építenek, korszerű térvilágítást és hangos utastájékoztató berendezéseket telepítenek. A villamosításhoz kapcsolódóan szabályozási munkákat is végeznek mintegy 46 km hosszon, valamint 5,4 km hosszban átépül a meglévő vágány az alépítmény megerősítésével együtt, illetve bővítik a szabadbattyáni transzformátor alállomást.
(forrás: mavcsoport.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek