4 évnél régebbi cikk

Öt táncos foglalkozás Fehérváron, amivel felpörgetheted a szürke téli napokat
Öt táncos foglalkozás Fehérváron, amivel felpörgetheted a szürke téli napokat

Táncoljunk, hogy jó kedvünk legyen! Íme öt olyan táncos foglalkozás Székesfehérváron, ahova kezdőként is bátran mehetünk!

Jó ideje nem láttuk a napot, és az előttünk álló január, na, meg február garantáltan hasonló kilátásokkal kecsegtet. Hogy jobban bírjuk a szürke téli hétköznapokat, menjünk táncolni!

A mozgás nemcsak boldogsághormonokat termel, de ha az ünnepek alatt egészen véletlenül egy kis védőréteget növesztettünk az izmainkra, akkor annak lebontásában is segítségünkre lehet. Nem mellesleg biztosan jó társaságba keveredhetünk, hiszen, aki a zenét és a táncot szereti...

Persze élvezetes mozgás, tánc alatt mindenki mást ért: van, akinek a visszafogottabb stílusok adják meg a kikapcsolódás teljességét, van, aki meg inkább azt szereti, ha az óra tizenötödik percében már a gerincén csorog az izzadtság. Jó hír, hogy Székesfehérváron szinte lehetetlenség, hogy ne találjunk kedvünkre való táncot! Íme öt olyan foglalkozás, ami között megtalálhatjuk a igazit,és kezdőként is bátran belevághatunk:

Hastánc

Ha nőiesség és nőies mozgás, akkor a hastánc szinte megkerülhetetlen. Bátran belevághatnak azok is, akiktől idegen a hangos zenés-ugrálós-tornázós műfaj. 

Jó hír, hogy februártól indul kezdő és újrakezdő tanfolyam Székesfehérváron, amihez bárki csatlakozhat akkor is, ha csak szűkebb társaságban, az órákon, a maga örömére táncolna, de akkor is, ha esetleg nagyobb léptékű tervei vannak, és alkalomadtán ország-világnak megmutatná tudását.

Páratlan latin tánc

Ha valami a végletekig fel tudja pezsdíteni az ember vérét, akkor azok a latin táncok. Ha éppen nincsen úr- vagy hölgypartnerünk, akivel szambázhatnánk, rumbázhatnánk vagy csacsacsázhatnánk egy jót, akkor sem kell feladnunk a táncolást. Székesfehérváron van Páratlan latin tánc óra, ahol úgy készülnek a koreográfiák, hogy egyedül is maximálisan kiélvezhessük a forró ritmusokat.

Hogy mi kell egy ilyen táncórára? Egy kényelmes ruha és egy kényelmes alacsony sarkú cipő vagy balett cipő.

Csütörtöki Tahiti Tánc

Fűszoknya, kecses kézmozdulatok, gyors csípőforgatás, és vérpezsdítő dob ritmusok. A tahiti tánc nemcsak kikapcsol, hanem kiválóan átmozgatja az egész testet, erősíti az izmokat, különös tekintettel a csípő, has, fenék és a combok izmait - ígérik a program meghirdetői.

Persze a legjobb lenne a táncot Tahitin ropni, de ha behunyjuk a szemünket és átadjuk magunkat az élvezetnek, akkor a hatás - talán - vetekedhet néhány órányi tengerparti napsugárfürdővel.

Swing

A swing nemcsak észrevétlenül mozgatja át az izmainkat, méghozzá jó alaposan, hanem egy kicsit kiszakít a mindennapokból, és egy másik világba kalauzol. A swing életérzés, ha egyszer beszippantja az embert, akkor nem is ereszti.

Székesfehérváron pedig remek csapatba kerülhetünk, ha kipróbáljuk a 30-as évek amerikájának meghatározó stílusát. Ilyen egy tánc székesfehérvári módra:

Zumba

Amennyiben szeretnénk felturbózni a táncolást, és egy kicsit jobban elfáradni, úgy a zumba a legjobb választás. A latin ritmusokra épülő mozgásforma fitneszprogram is egyben, és olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, calypso, reggaetón vagy a hastánc.

Székesfehérváron több helyen hódolhatunk ennek a mozgásformának, és egy-egy oktató stílusa között nagy különbségek lehetnek: van, aki inkább a tánc felé húz, van, akinél az aerobikos elemek vannak túlsúlyban. Érdemes kísérletezni, hogy megtaláljuk azt az órát, ami nekünk a legjobban fekszik.

Amennyiben még mindig lenne kétségünk, hogy milyen táncos mozgást válasszunk magunknak, egy hétvégi székesfehérvári program segíthet. A tánc vonzásában címmel a Művészetek Házában testközelből élvezhetjük többek között a balett, rock’n’roll, swing, hip-hop, társastánc, néptánc bemutatókat, és ki is próbálhatjuk ezeket a mozgásformákat.

Borítókép: pexels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek