4 évnél régebbi cikk

Bécsben tömegközlekedésért cserébe színházjegyet adnak, Fehérváron más ötlet vált be
Bécsben tömegközlekedésért cserébe színházjegyet adnak, Fehérváron más ötlet vált be

Bécsben merőben új ötlet született arra, hogyan lehetne tudatosan csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást: egy mobilalkalmazás segítségével színházjegyet vagy múzeumi belépőt kapnak azok, akik autójuk helyett a tömegközlekedést, a gyaloglást vagy a bringát választják. Utánajártunk, hogy vajon mennyire lenne működőképes ez az ötlet Székesfehérváron.

Az osztrák fővárosban kulturális élménnyel szeretnék jutalmazni azokat, akik a gyaloglást, kerékpárt vagy a tömegközlekedési eszközöket választják az autó helyett. Fehérváron sokan vannak, akik tudatosan, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve inkább buszra ülnek.

Városunk polgármestere szerint helyes és követendő a bécsi példa, és mindenképpen érdemes azon gondolkodni, hogyan lehet vonzóbbá tenni a közösségi közlekedést. Cser-Palkovics András szerint azonban ne felejtsük el, hogy más méretű városról és más bevételi forrásról beszélhetünk szomszédaink esetében. Ugyanakkor az önkormányzattól nem áll távol az a szándék, hogy a tömegközlekedés használatára ösztönözze a székesfehérváriakat, hiszen a városi dugók elkerülése szempontjából, de környezet- és klímavédelmi okokból is fontos kérdésről van szó. Tavaly például a bérlet árából engedett a város.

További részletek a Fehérvár Televízió összeállításában: 

Borítókép: Zsiday Ádám/Fehérvár Televízió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek