4 évnél régebbi cikk

Életmentő fehérvári katona: "Ez egy olyan tudás, amit az életben egyszer kell alkalmazni"
Életmentő fehérvári katona: "Ez egy olyan tudás, amit az életben egyszer kell alkalmazni"

Az életmentő fehérvári katona végezte el a Fehérvár AV19 hétvégi meccsén a korongbedobást. A mérkőzés után Sárfi Tamás a csapat honlapjának adott rövid interjút, amiben kitért az eplényi sípályán történtekre is.

Életmentésben egyelőre erősebb, mint jégkorongban, ez az alatt a pár pillanat alatt is kiderült, amit Sárfi Tamás a jégen töltött vasárnap. A fiatal hadnagy néhány napja azzal került a hírekbe, hogy az eplényi sípályán újraélesztette a honvédségi síbajnokság egyik versenyzőjét - kétszer is. Ezért kérte fel a Fehérvár AV19, hogy végezze el a vasárnapi, Linz elleni meccsen a korongbedobást, aminek Sárfi Tamás örömmel tett eleget.

A meccs után a jégkorongcsapat saját honlapjára készítettek vele egy rövid interjút. A fiatal testnevelőtiszt elmondta, hogy már többször is gyakorolta az újraélesztést korábban, igaz, eddig csak különböző tanfolyamok keretében. Ennek ellenére pontosan tudta, mit és hogyan kell csinálni, ugyanis az oktatáson megszerzett tudás abban a másodpercben aktiválódott, ahogy tudatosult benne, hogy nagy a baj. 

Ilyenkor nem szabad gondolkozni. Csinálni kell, mert hogy ha senki nem csinál semmit, tényleg nem fog történni semmi

- mondta a sorsdöntő pillanatokról Sárfi Tamás.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

A fiatal testnevelőtiszt hőstettéről ebben a cikkben írtunk bővebben:

Borítókép: Youtube/Fehérvár AV19
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek