4 évnél régebbi cikk

Három recept, ami garantáltan közelebb hozza a tavaszt
Három recept, ami garantáltan közelebb hozza a tavaszt

A tél végi rosszkedv elűzésére olykor elég néhány finom falat. Hát még ha vidám színekben pompázik az a bizonyos fogás! Mutatunk nektek néhány színes receptet, amik segítenek jókedvűen várni a tavaszt. 

Muffin színes virágokkal

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 pohár kefir, 5 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csipet fahéj, egy zacskó sütőpor, egy zacskó vaníliás cukor, 2 tojás, színes díszítő cukorvirágok és cukormáz

Elkészítése: Az egész tojásokat keverjük habosra a cukorral és a vajjal. Egy másik tálban a liszthez adjuk hozzá a fahéjat, sütőport és a vaníliás cukrot. A lisztes keveréket fokozatosan adagolva keverjük össze fakanállal a tojásos-vajas masszával. Végül adjuk hozzá a kefirt is. Adagoljuk a tésztát muffintepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Miután kihűlt, kenjük be cukormázzal (készen is kapható, de 25 dkg porcukorból és 1 tojásfehérjéből is kikeverhetjük). Majd a mázzal ragasszuk a cukorvirágokat a muffinokra. 

Jókedvre derítő saláta

Hozzávalók: 20 dkg madársaláta vagy más zöldsaláta, 15 dkg koktélparadicsom (akár piros és sárga vegyesen), 10 dkg sárgarépa, 1 db kígyóuborka, 1 db avokádó, tökmagolaj vagy olívaolaj, citromlé

Elkészítése: Mossuk meg és aprítsuk fel a hozzávalókat. A paradicsomokat vágjuk félbe, az uborkát karikákra, az avokádót kockákra, a répát pedig vékony csíkokra aprítsuk. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban, és locsoljuk meg ízlés szerint citromlével, olajjal.

Lélekmelengető tejbegríz

Hozzávalók: Fél liter tej, 4-5 evőkanál búzadara, 2-3 evőkanál cukor, gyümölcs ízlés szerint, kevés fahéj

Elkészítése: Gyerekkorunk kedvencét felnőttként sokszor méltatlanul elhanyagoljuk. Pedig hipp-hopp elkészül, és garantáltan feldobja a napunkat ez a kis egyszerű kényeztetés. Forraljuk fel a tejet, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 5-10 percig, amíg besűrűsödik. A végén adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, és tálaljuk színes gyümölcskockákkal. 

Borítókép: pxfuel.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek