4 évnél régebbi cikk

Nem hagyhatja el lakását az emberölés kísérletével gyanúsított nagykarácsonyi férfi
·Bűnügykéselés·Utolsó frissítés: undefined
Nem hagyhatja el lakását az emberölés kísérletével gyanúsított nagykarácsonyi férfi
·Bűnügykéselés·Utolsó frissítés: undefined

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a március 3-án megtartott ülésen az emberölési kísérlettel gyanúsított nagykarácsonyi férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el. A határozat előírja, hogy a gyanúsított a lakhatására szolgáló ingatlant engedély nélkül nem hagyhatja el.

Ahogy korábban írtuk, február 29-én délután bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy vérző mellkasú nő fekszik Nagykarácsony egyik utcájában.

A bejelentést követően a nyomozók pár órán belül azonosították és el is fogták az elkövetőt, egy 64 éves nagykarácsonyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

A kihallgatása során aztán kiderült, hogy a gyanúsított abban a tudatban, hogy a sértett tőle készpénzt tulajdonított el, egy magához vett késsel a sértett tartózkodási helyére ment, majd a sértett mellkasa jobb oldalát két ízben megszúrta. Ennek következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett.

A 65 éves, büntetlen előéletű, nyugdíjas, rendezett életvitelű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, amelynek következtében a nyomozási bíró a bűnismétlés-, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöbölése végett a gyanúsított házi őrizetét rendelte el. A bíróság előírta, hogy a gyanúsított mozgását a rendőrség technikai eszközzel ellenőrizze, egyúttal előírta a gyanúsított számára, hogy a sértettől tartsa magát távol.

A határozattal szemben a letartóztatás elrendelése érdekében az ügyészség fellebbezést jelentett be, végleges döntést a Székesfehérvári Törvényszék hoz.

(Forrás: police.hu, Székesfehérvári Törvényszék)

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók