4 évnél régebbi cikk

Pénteken jöhet a márciusi hó, a hónap végére visszatérhet a tél
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined
Pénteken jöhet a márciusi hó, a hónap végére visszatérhet a tél
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined

Csak a szokásos: pénteken jön a márciusi hó, de szerencsére nem marad sokáig. Cserébe a hónap végére visszatérhet a tél. Megint nem ússzuk meg a tavasz elejét didergés nélkül.

Havas eső vagy havazás válthatja az esőt pénteken a Bakony magasabb részein és az Északi-középhegységben, írja az időkép.hu. A meteorológiai portál szerint a magasabb hegycsúcsokon pár centiméteres hótakaró is kialakulhat, ami azonban nem marad meg tartósan, már hétvégén várhatóan teljesen elolvad. 

Ezzel azonban még egyáltalán nem ér véget a márciusi tél, olvasható a 24.hu-n. A portálnak nyilatkozó meteorológus szerint ugyan a következő hét elején kitavaszodik, de ez csak 8-10 napig tart majd. A minitavasz után a jelenlegi időjárási modellek szerint olyan idő lesz az országban, mintha február közepét írnánk: borongós, csapadékos idő valószínű hajnali fagyokkal, a hegyekben havazhat, a csúcshőmérsékletek pedig 6-7 fok között alakulnak majd. Pedig ebben az időszakban már 15-18 fok lenne az elvárható, és éjszaka is stabilan 0 fok feletti hőmérséklet jellemző általában a tavasz első hónapjának végén.

UPDATE: Megérkezett a beígért havazás. Kékestetőn már reggel is szánkózásra alkalmas volt a hó:

Dobogókőnél is óvatosan kell vezetni, mert ott is hótakaró borítja a hegyre vezető utat:

Remélhetőleg azért olyan cudar téli világ nem köszönt ránk ebben a hónapban, mint ami hét évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra köszöntött be Magyarországon, így Székesfehérváron is:

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek