4 évnél régebbi cikk

Mindent a műszempilláról!
Mindent a műszempilláról!

Soros, tincses, szálas, cica, doll, C-íves, D-íves, 1D-s, 2 D-s, 3 D-s, 4D-s…. – a műszempillának rengeteg változata van, s egyre népszerűbb a hölgyek körében. Persze, sokan nem tudják, hogy pontosan melyik megjelölés, mit is jelent. Ezért is foglaljuk most össze a legfontosabb tudnivalókat.

Alig akad olyan nő, aki ne szeretne igéző szemeket – szép, dús, hosszú szempillákkal. Ezért is lett népszerű a műszempilla, s egyre többen fedezik fel a szépítkezés ezen egyszerű módját, mely helyettesíti a napi bajlódást a szempillaspirállal. Ennél jobb szépségtrükk nem is létezik! Nincsen szükség a sminkelésre, mégis kiemeli a tekintetet. Mivel vízálló, így úszáskor, szaunázás során is úgy néz ki a szempillánk, mintha kifestettük volna.

Természetesen meg kell jegyezni, hogy van, akiről messziről látszik, hogy nem a saját pillái rebegnek a szempillatőhöz ragasztva, s bőven rá példa, hogy teljesen természetes hatású pillák ékeskednek valakin. Nagyon sokszor láttam félrecsúszott soros szempillát, összekócolódott, túlságosan hosszú rakott pillákat, s olyat is, ami félig kihullott már, s mivel nem pótoltatta a „gazdája”, így rettenetesen igénytelen benyomást keltett.

A természetes hatásnak többféle ismérve van. Először is nagyon fontos megnéznünk, hogy mi a különbség a soros, a tincses és a szálas pilla között?

„Az igazán természetes hatást szálas szempillával tudjuk csak elérni.” – tudtam meg Rabi Flóra műszempilla stylisttól – „A szálas pilla előnye, hogy sem a ragasztó mennyisége, sem a műszempilla súlya nem nehezíti el a saját szempilla-szálakat, így nem is roncsolja azokat. A tincses, illetve a soros szempillával nagyon drasztikus hatás jön létre, s túlzás nélkül mondhatom, hogy általában iszonyatosan mű hatást eredményez. Mivel a szempilla tövekre gumi állagú ragasztót használunk a pillák feltételekor, nem szabad elfelejteni, hogy ez terheli a pillákat. Maximum fotózásra vagy alkalmi jelleggel szoktam javasolni a soros és a tincses megoldást. "

A szálas pillákat a felhelyezés után nem érheti víz és pára 24 órán át. Ez idő alatt tehát mellőzni kell a szoláriumot, a hajmosást, az edzést, a szaunát és az arcmosást. Amint letelt viszont az egy nap, már intenzívebben is érintkezhetünk a szempillákkal: a pillák tisztítása nagyon fontos olajmentes tisztítóval (pl micellás víz). A szálakat tilos dörzsölni, morzsolni és húzogatni, mert az a saját szempilla kitépését eredményezheti!

A szakértő megjegyezte, hogy sajnos előfordulhat, hogy valakinek allergiás reakciója lesz a ragasztótól. Ilyenkor viszketés, bőr- és szempirosodás jelentkezhet. Ha nem szűnnek a panaszok, a pilláktól sajnos meg kell szabadulni. Az allergia egyébként bármikor kialakulhat, nemcsak az első alkalom után, ezért folyamatosan figyelni kell a tüneteket.

Mivel a pillák hullanak – abból adódóan, hogy légyegében a saját szempillához van ragasztva, ami szintén hullik, cserélődik, mint a hajszálak -, ezért fontos a folyamatos pillapótlás.

Általában 3-4 hetes töltés indokolt, de vannak, akik kéthetente járnak a pillásukhoz, hogy mindig tökéletes legyen a látvány. Ilyenkor persze csak néhány szálat kell pótolni, és a művelethez is sokkal kevesebb időre van szükség.

S, ha már a szálaknál tartunk: vajon mi a különbség az 1-2-3-4-5 D-s pilla között?

Az 1 D-s szálas szempilla-hosszabbítás egyenként, szálanként kerül applikálásra, vagyis minden egészséges saját pillára egy-egy műszál kerül.  A „3 D műszempilla”, amit nagyon sok hirdetésben olvasunk, valójában egy fantázianév, mert megkülönböztetünk a vastagságot, a hosszúságot és az ívet – s természetesen ez a saját szempillánál is így van. Ezeket hosszabbítja, vastagítja, illetve módosítja a szakértő a műszálakkal igény és lehetőség szerint. Esetenként ez körülbelül 2-300 db-ot jelent - így épül fel egy (1:1 módszerrel készült) klasszikus 1D szálas szempilla-hosszabbítás.


2 D-s applikációs technikánál minden lehetséges saját szempillára 2 db műszálat ragasztanak. Ez mennyiségben körülbelül 4-500 db műszálat jelent. Az eredmény ilyenkor dúsabb. Ilyenkor lehetőség van hosszabb, látványosabb pillasor felépítésére, mely rendkívül tartós, viselése kényelmes, meglehetősen exkluzív látványt nyújt.

A ''''''''''''''''D'''''''''''''''' előtt lévő szám tehát azt határozza meg, hogy hány műszempilla van felapplikálva egyetlen szál természetes szempillára. Tehát a 2 D esetében 2 szál, az „igazi” 3 D esetében 3 szál, a 4 D esetében 4 szál, és így tovább... Vagyis ez a műszempilla sűrűséget határozza meg. Tehát az alapkérdés mindig az, amikor műszempillákat szeretnénk, hogy milyen sűrű végeredményre vágyunk. Eszerint változik a szett felapplikálási ideje – s természetesen az ára is.

Hogy melyiket kinek ajánlom? Az alapadottságok behatárolják a lehetőségeket. Figyelembe kell venni a vendég életkorát, az arc- illetve a szemformáját, s a saját szempilláit is, hogy a végeredmény jól álljon neki és ne roncsolja az eredeti pillákat” – mondta Rabi Flóra - „A természetes hatás kedvelőinek 1-2D-t szoktam ajánlani. Aki hosszú saját szempillaállománnyal rendelkezik, annak lehetősége van szempilla liftingre is, ami a saját szempillákat emeli meg tőből. Ilyenkor nem  szükséges a műszempilla, mivel a saját pillákkal dolgozunk. Ennek a tartóssága 4-6 hét. Látványosabb , intenzívebb hatást light volume (3D-4D), illetve volume (5D-6D) technikával tudunk elérni.

A szempilla hossza milliméterben mérendő. A legtöbb vendégem kikéri a véleményemet a választáskor, de sokan ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez. Próbálom ilyenkor megtalálni a közös nevezőt velük, s megegyezni velük abban, hogy hogy melyik hossz az, amely bár látványos, ám még nem csapkodja a szemöldököt.'''''''''''''''' – mesélte Flóra – „Az ívek közül választható a J, B, C vagy a D. Ez azt jelzi, hogy mennyire legyen göndör a pilla. Kisebb szeműeknek inkább a C, nagy szeműeknek a D áll jól. A J és a B mindkét típusnál bevethető."

A műszempilla stylist elárulta, hogy a legtöbben a természetes hatásút választják, de sokaknak tetszik az is, amikor középen hosszabbak a szálak. Így ugyanis nagyobbnak tűnik a szem és nyíltabb a tekintet. A cicás forma csábos, csajos, azonban nem javasolt túl kis szemhéjú szemre. A babás stílussal, azaz a dollal szuperkerek szemeket varázsolhatunk.

Borítókép: Rabi Flóra
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek