4 évnél régebbi cikk

Így néz ki egy mentőautó, amiben minden felszerelés megvan koronavírusos beteg szállításához
·Egészségkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ftv
Így néz ki egy mentőautó, amiben minden felszerelés megvan koronavírusos beteg szállításához
·Egészségkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Minden mentőautónak tartozéka a fertőző beteg szállításához szükséges védőfelszerelés.

Minden megyében - így Fejérben is -, valamint a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat - mondta a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Győrfi Pál kiemelte: az OMSZ története során mindig fel volt készülve arra, hogy fertőző betegeket lásson el, jelenleg is minden mentőautónak tartozéka az ehhez szükséges védőfelszerelés. Hozzátette: arra is felkészültek, hogy kórházba szállítsák azokat az embereket, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.

Megnéztük, melyek a fertőző beteg szállításához szükséges védőfelszerelések a mentőautóban:

Jelenleg (2020.03.09.) Magyarországon kilenc, koronavírussal igazoltan fertőzött beteget tartanak nyilván, közülük öt iráni, egy brit és három magyar állampolgár.  Székesfehérvárt még nem érte el a fertőzés.

Ahogy a legtöbb vírusfertőzésnél (Az Országos Mentőszolgálat korábban egy képen összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat), úgy ennél a betegségnél is a legfontosabb a megelőzés: senki se vállaljon felesleges kockázatot utazással, mosson mindenki rendszeresen kezet, és kerüljék az emberek a fölösleges fizikai kontaktusokat, mint a kézfogás, ölelkezés.

Ennek szellemében, ahogy a központi március 15-i ünnepség lemondása mellett döntöttek, úgy Székesfehérvár Önkormányzata is elfogadta az operatív törzs szakmai ajánlását, és lemondta a városi megemlékezést

A városban egyre több nagylétszámú programot mondanak le elővigyázatosságból. A Németh László Általános Iskolában a március 11-re tervezett nyílt órák maradnak el, a Szabadművelődés Házában pedig a Kor-társ Nyugdíjas Ki-mit-tudot halasztották el bizonytalan időre:

Az MTI által március 9-én közölt hír alapján, bár a Kínában a december óta dúló járvány az utóbbi hetekben ott már folyamatosan mérséklődik, ám  Kína vezető légzőszervi betegségekkel foglalkozó szakértője szerint  még legalább júniusig tarthat az új típusú koronavírus-járvány terjedése.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek