4 évnél régebbi cikk

Letartóztatták a 81-esen történt cserbenhagyásos gyalogosgázolás gyanúsítottját
·Bűnügy81-es főút·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Letartóztatták a 81-esen történt cserbenhagyásos gyalogosgázolás gyanúsítottját
·Bűnügy81-es főút·Utolsó frissítés: undefined

Az elsődleges szakértői vélemény szerint az elütött férfi életének megmentésére időben érkező, szakszerű segítség esetén reális esély lett volna.

Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szerdán 30 nap időtartamra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki az eddigi adatok szerint március 7. napján az esti órákban a 81-es főút Székesfehérvár és Mór közötti szakaszán, előzési manőver közben a gépjárműve bal oldali elejével elütötte az úttest bal szélén közlekedő gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.

A balesetet követően a gyanúsított nem állt meg, a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a sértett életének megmentésére időben érkező, szakszerű segítség esetén reális esély lett volna - áll a Székesfehérvári Törvényszék közleményében.

A gyanúsított büntetett előéletű, ráadásul korábban hasonló jellegű bűncselekmény miatt is állt bíróság előtt. Mivel jelenleg felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt áll, így vele szemben a bűnismétlés veszélye megalapozott.

A közleményben kiemelik: különös tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a felelősség alól kibújni törekedett, a jármű értékesítését is megkísérelte, a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a letartóztatás tárgyában végleges határozatot a Székesfehérvári Törvényszék hoz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók