Fair12 °C
2020. április 3. péntek Buda, Richárd
Menü

Elhunyt Mikó Péter

Elhunyt Mikó Péter
Mikó Péter (Fotó: Fejér Megyei Ügyvédi Kamara)

Türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegségében elhunyt Mikó Péter ügyvéd, a Fejér megyei Ügyvédi Kamara Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett elnöke, Fejér megye díszpolgára.

Életét a jog és a zene párhuzamossága határozta meg. A édesanyjától a Dohnányi tanítvány zongoratanárnőtől a zene szeretetét, családja férfi tagjaitól a jog, az igazságszolgáltatás eredendő alapvetéseit kapta örökül.

A kamara elnökeként és ügyvédként mindent megtett az új ügyvédi generáció segítésére, segített a jogszabályokban történő eligazodásban, az ügyvédi praxisra való felkészülésben, a hivatásrendi önazonosság megerősítésében, a kamarai közösségi élet megkedveltetésében és nem utolsó sorban az ügyvédségnek az igazságszolgáltatásban betöltött sajátos, felelős szerepe tudatosításában és megélésében. 

Életét végigkísérte, átszőtte a zene. Fiatalságát a zeneiskolában töltötte zongorázott, csellózott, bőgőzött, klarinétozott. Tehetségére jellemző, hogy tizenöt éves korában Kadosa Pálné kedvenc növendékeként Chopin A-dúr polonézét zongorázhatta a Kossuth Rádióban. Ezt követően aztán beleszeretett a tánczenébe, a jazz-be.

A József Attila Gimnáziumban szuper csapatot alapított, Horváth Charlie-val, a mai híres énekessel az élen. A pécsi egyetemen is zenélt, ott Meződi Dunda volt az énekesük, aki az Apostol együttesben lett híresség. Székesfehérváron a Gorsium együttessel, benne D. Nagy Lajossal, a Bikini későbbi énekesével arattak sikereket.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Betartják az új szabályokat az emberek a városi piacon
  Betartják az új szabályokat az emberek a városi piacon
 • Nem drágul a tojás húsvétig
  Nem drágul a tojás húsvétig
 • Nem hosszabbítják meg a tanévet
  Nem hosszabbítják meg a tanévet
 • Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszert hoznak létre
  Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszert hoznak létre