4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: három új fertőzött, nem zárnak be a mozik - 9. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/JKerner
Koronavírus: három új fertőzött, nem zárnak be a mozik - 9. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

16 koronavírusos van már Magyarországon, napközben kiürítették az egyik budapesti irodaépület egy részét, a Cinema City megtartja vetítéseit, de maximum 99 nézővel. Ilyen volt a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet második napja.

16-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Egy, a Szent János kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél, egy újabb - a Szent László kórházban megfigyelés alatt álló -  iráni diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál), és egy a napokban Izraelben járt magyar férfinél mutatták ki a COVID-19 fertőzést, írja a koronavirus.gov.hu.

Dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán közölte, hogy május 1-je éjfélig minden városi önkormányzati programot lemondtak:

A Fehérvár Televízió erről még délelőtt kérdezte a polgármestert:

Dr. Cser-Palkovics András a Székesfehérváron működő nyugdíjas szervezetek vezetőivel is találkozott, amely során elhangzott, hogy az elmúlt napokban közzétett lakossági tájékoztatókban számos fontos információt tartalmaz, amelynek betartása minden korosztály - különösen a legveszélyeztetettebbnek számító idősek - számára ajánlott.

A polgármester a nyugdíjasok aktív közreműködését kérte, hogy korosztályuk, valamint családjuk körében is segítsék a legfontosabb teendőkről szóló információk átadását. Ilyenek a higiénés javaslatok, amelyekben a gyakori kézmosás, a sokszor érintett felületek gyakori fertőtlenítése és az operatív törzs által hozott intézkedések betartása is szerepel.

A találkozó eredményeképp a nyugdíjas klubok vezetői március 31-ig szólóan elhalasztják a klubdélutánokat és a összejöveteleket. A következő hónapban tervezett programokról pedig a folyamatos tájékoztatást követve, az ajánlásokat figyelembe véve döntenek majd. 

Irodákat zártak le és fertőtlenítenek a Haller Gardens irodaházban, a fővárosi Haller utcában egy koronavírusos eset miatt - közölte az épület üzemeltetője csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint az üzemeltető azonnal elrendelte az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítést, és a bérlőknek is javasolja a hasonló intézkedések végrehajtását. 

Egyelőre nem zárnak be a Cinema City mozik, köztük a székesfehérvári sem. Viszont a veszélyhelyzet ideje alatt egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. További részletek itt: Cinema City: maximum 99 jegyet adnak el egy vetítésre.

Bárki csatlakozhat ahhoz a Facebookon indított csoporthoz, melyben a koronavírus miatt nézők nélkül megtartott kulturális programok, sportesemények elérhetőségeit gyűjtik össze. A csoportot itt lehet elérni: Élő közvetítések koronavírus idején.

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerdán este a Fehér Ház ovális irodájából sugárzott beszédében. A koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt utazási tilalom péntek éjféltől lép életbe, de a tiltás nem érinti az Egyesült Királyságból érkező utasokat. (MTI)

A hollywoodi sztár, Tom Hanks és szintén színész felesége, Rita Wilson koronavírustesztje pozitív lett, mindketten karanténba kerültek - ezt maga Hanks közölte szerdán este az Instagramon. (MTI)

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek