4 évnél régebbi cikk

Hogyan varrj otthon maszkot varrógéppel és varrógép nélkül?
Hogyan varrj otthon maszkot varrógéppel és varrógép nélkül?

Maszk - a kézmosás mellett a legfontosabb alappillére a koronavírus elleni védekezésnek. De mit tehet az, akinek nem jutott már? A legegyszerűbb, ha varr magának. A ránézésre bonyolult feladat akár pár perc alatt is elvégezhető. Milis Anita videóban mutatja meg, hogyan kell maszkot varrni varrógéppel és varrógép nélkül.

Arcmaszk és kézfertőtlenítő. Néhány héttel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy ezek lesznek 2020 legkelendőbb tömegtermékei. Pedig ez történik. Akinek van szinte bármilyen maszkja, örülhet és valamennyire védettnek érezheti magát a koronavírus ellen, de mit tehet az, akinek már nem jutott? A legegyszerűbb, ha varr magának.

Milis Anita februárban még virágkötőként dolgozott, de vele is nagyot fordult a világ. Bár azok közé tartozik, akik a helyzet miatt kilátástalannak látják a jövőt, de úgy érezte, hogy a közösség és a minél többe emberélet megmentéséért úgy tud a legtöbbet tenni, ha nekiáll maszkokat varrni. Így aztán az önkéntes karanténban elővette varrógépét, a tűt és a cérnát. Mivel a házilag gyártott arcmaszkok nagy sikert arattak a család, a barátok és a sarki kisbolt eladói körében is, ezért kérésünkre mégy videóban mutatja be, hogy készíthet otthon könnyen bárki maszkot néhány perc alatt. 

Az első két videóban varrógépet használ:

A varrógéppel készült maszk befejezése:

Akinek nincs varrógépe, van viszont tűje, cérnája és vasalója, ne essen kétségbe. Anita mutatja, hogyan lehet ezekkel maszkot varrni:

A kézzel varrt maszk befejezése:

Borítókép: Milis Anita
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek