3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: Fehérváron a helyi közösségi közlekedés is ingyenes lesz az egészségügyi dolgozóknak - 25. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
h.wikimedia.org
Koronavírus: Fehérváron a helyi közösségi közlekedés is ingyenes lesz az egészségügyi dolgozóknak - 25. nap

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben, Székesfehérváron pedig a helyiben is, vannak fertőzött egészségügyi dolgozók, 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra. Ez történt szombaton

Magyarországon március 28-ára 343-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és meghalt a 11. - idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő - beteg.

Kiss Róbert operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón elmondta: életbe lépett a kijárási korlátozás, a rendőrség segítő, empatikus, lojális módon hívja fel a figyelmet az új szabályokra. Kiemelte, az idáig elrendelt 7302 hatósági házi karantént 44 375 esetben ellenőrizték, 163 esetben indítottak szabálysértési eljárást és 37 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón elmondta, vannak olyan egészségügyi dolgozók, akiknél kimutattak a koronavírus-fertőzést. Kérdés kapcsán beszélt arról is, hogy a várandósság nem jelent külön kockázati tényezőt a mostani járványban. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a terhesség önmagában is megváltoztatja a szervezet védekezőképességét, az immunrendszer működését, tehát fogékonyabbá teheti a kismamát a fertőzésekre, így a koronavírus-fertőzésre is. 

Székesfehérváron az egészségügyi dolgozók a helyi közlekedésben is ingyen utazhatnak

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezése szerint az egészségügyi dolgozók a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi autóbuszos szolgáltatók járatait használhatják ingyenesen.

Dr. Cser-Palkovics András pedig szombaton délután Facebook-oldalán tette közzé: Székesfehérváron a helyi közösségi közlekedés is ingyenessé válik az egészségügyi dolgozók számára.

Március 30-ától Székesfehérváron is rendkívüli menetrendváltozások lesznek

2020. március 30-ától (hétfőtől) visszavonásig a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként Székesfehérváron a helyi autóbuszjáratok munkanapokon (hétfőtől-péntekig), a szabadnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek. A járatok menetrendje hétvégén változatlan. A részletes menetrendek elérhetők a Volánbusz honlapján

A kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedés menetrendjei is. Valamennyi helyközi közszolgáltató március 30-tól április 10-éig a tanszüneti napokra érvényes menetrendre áll át, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben. A Volánbusz agglomerációs járatai április 1-je, szerda üzemkezdettől a szombati menetrend szerint közlekednek.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a 2020 március havi és második félhavi helyközi (országos, elővárosi és regionális) bérletek 2020. április 15-én 24:00-ig érvényesek.

Kínából 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez három repülőgéppel 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából, március 29-én pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre. 

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek