4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: 5 új fertőzött Fejér megyében, éjszakánként fertőtlenítik a fehérvári közterületeket - 30. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Koronavírus: 5 új fertőzött Fejér megyében, éjszakánként fertőtlenítik a fehérvári közterületeket - 30. nap

Már 18 koronavírus-fertőzött van Fejér megyében. Székesfehérváron éjszakánként a Városgondnokság csapatai fertőtlenítik a közterületeket és a kiemelt forgalmú létesítményeket. A polgármester péntek reggel 9 és 10 óra között a Vörösmarty Rádióban a hallgatók kérdéseire válaszol. Csütörtöki összefoglaló.

Az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta: az elmúlt 24 órában 585-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, egy ember meghalt. Az elhunyt szív- és érrendszeri, valamint anyagcsere-betegségben szenvedett. Vele 21-re emelkedett az elhunytak száma. Hangsúlyozta azt is, hogy a gyógyultak száma is növekszik, ők jelenleg 42-en vannak. (MTI)

Egy nap alatt 5 új koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak Fejér megyében, így már összesen 18 embernek lett pozitív a tesztje megyénkben. Továbbra is Budapesten van a legtöbb azonosított fertőzött (243), míg Pest megye további településein eddig 122 emberről derült ki, hogy elkapta a vírust. Magyarország harmadik legfertőzöttebb területe Győr-Moson-Sopron megye, ahol csütörtök reggelig 28-an produkáltak pozitív koronavírus-tesztet. (koronavirus.gov.hu)

Több helyen is nehéz elérni a fehérvári háziorvosokat, mert túlterheltek a vonalak a sok hívás miatt. Az önkormányzat ezért valamennyi körzet számára egy plusz mobilelérhetőséget is biztosít, írja napi tájékoztatójában Cser-Palkovics András. A város polgármesterének posztjából kiderül az is, hogy a műszakváltásokhoz igazított további járatokat állítottak forgalomba. A városvezető pénteken reggel 9 és 10 óra között a Vörösmarty Rádió vendége lesz, ahol az előzetesen beérkezett hallgatói kérdésekre válaszol. Cser-Palkovics András teljes napi tájékoztatóját itt lehet elolvasni: 

Székesfehérváron folyamatosan takarítják és fertőtlenítik a közterületeket és a kiemelt forgalmú létesítményeket, fokozottan figyelnek az élelmiszerpiac folyamatos és fertőtlenítő takarítására is - közölte az önkormányzat az MTI-vel. A közterületeket éjszaka fertőtlenítik. Cser-Palkovics András a Facebookon osztott meg fotókat arról, ahogy a Városgondnokság csapatai múlt éjszaka a mentőállomásnál fertőtlenítik a buszmegállókat.

Csütörtök reggel több mentőautó hagyta el egyszerre a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat. A látványos konvoj ráadásul rendőri felvezetést is kapott, ahogy áthaladt a városon. A székesfehérvári önkormányzat az esettel kapcsolatban közleményt adott ki, melyet ebben a cikkben közöltünk: Önkormányzat: mentőautó-konvoj haladt át a városon, de ez nem jelent vészhelyzetet!

18 millió forintot adományozott a MOL Fehérvár FC a koronavírus elleni védekezésre. Az összeget a labdarúgók, a szakmai stáb tagjai és klub dolgozói ajánlották fel a székesfehérvári készenléti alap számára, melynek forrásait a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, az egészségügyi alapellátásban vagy a védekezésben résztvevők használhatnak fel a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységükhöz. (molfehervarfc.hu)

Olaszországban az elmúlt 24 órában 760 beteg halt meg a járvány következtében az előző napi 727-hez képest és az ezt megelőző 837 után. A halottak száma így elérte a 13 915-öt. A diagnosztizált fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 2477 volt. (MTI)

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek