3 évnél régebbi cikk

Tömegek kirándultak hétvégén, a Velencei-tó partja is megtelt - nem veszik komolyan a kijárási korlátozást
Tömegek kirándultak hétvégén, a Velencei-tó partja is megtelt - nem veszik komolyan a kijárási korlátozást

Döbbenetes felvétel készült a hétvégi velencei-tavi állapotokról: rengetegen sétáltak, ácsorogtak, beszélgettek a napsütésben a tó partján, fittyet hányva nemcsak a kijárási korlátozásra, de még a a 1,5-2 méteres egymás közötti elvárt távolságra is.

Úgy tűnik, hogy az első ijedtség elmúlt, és egyre kevesebben veszik magukra érvényesnek a kijárási korlátozást. A ragyogó hétvégi napsütés és a húsz fok közeli hőmérséklet pedig leküzdhetetlen csábítást jelentetett sokaknak: kirándulók tömegei jelentek meg nemcsak a Velencei-tó partján, de több kisebb településen is, ahol a környezet remek kirándulóhelyeket kínál. 

Az érintett települések polgármesterei Facebook-felhívásokkal, közleményekkel, és korlátozásokkal próbálnak tenni a kialakult helyzet ellen. A hétvégi tapasztalatok alapján teljességgel hatástalanul.

Bár a Velence Korzó Facebook-oldalán már pénteken megjelent a felhívást: "A járványügyi helyzet végett ismételten felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Velence Korzó teljes területét a vásárlások időtartamán túl NE látogassák! Köszönjük együttműködésüket." Az üzenet hatástalan maradt, és kiránduló tömegek lepték el a tópartot, amiről a Ripost videófelvételt is készített:

A hétvége tapasztalatai után az üzemeletetők újra próbálkoznak, és arra kérnek mindenkit, hogy igyekezzenek eleget tenni a "Maradj otthon!" felhívásnak.

Nemcsak Velence és a tóparti települések küzdöttek a fenti problémával, Gánton és környékén is egyre több a szabadba vágyó ember. Itt a polgármester azzal próbálkozik enyhíteni a helyzeten, hogy a turisták parkolását a településen kívülre irányítja. 

Gánthoz hasonlóan Csákberény is próbál hatni a kirándulni vágyókra, ott is kéréssel fordult az önkormányzat a turistákhoz: 

"Tisztelt Turisták, Kerékpárosok, Siklóernyősök!

Nagy örömünkre szolgál, hogy a páratlan természeti értékekkel rendelkező Csákberény a kerékpározni, túrázni, siklóernyőzni szerető emberek népszerű célpontja lett. A 2020. március 28-án bevezetett kijárási korlátozás után sajnos rendkívüli módon megnőtt a turista forgalom Csákberényben.
Településünk lakosai minden erejükkel igyekeznek eleget tenni a “Maradj otthon!” felhívásnak és ezzel lassítani a vírus terjedését.

Kérem Önöket, legyenk tekintettel a csákberényiekre és túráikat halasszák a járványveszélyt követő időszakra!

Támogató együttműködésüket köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

Borítókép: YouTube/Ripost
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek