3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: 15 új beteg Fejér megyében, 2%-kal csökken a szociális hozzájárulás, nyelvvizsga nélkül diploma - 35. nap
Koronavírus: 15 új beteg Fejér megyében, 2%-kal csökken a szociális hozzájárulás, nyelvvizsga nélkül diploma - 35. nap

Fejér megyében a hétfői 24-ről mára 39-re nőtt a betegek száma, meghaladta Magyarországon a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma, Palkovics László ismertette a gazdaságvédelmi akcióterv részleteit.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma. 71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Ezzel együtt az igazoltan koronavírussal fertőzöttek számát mutató térképen is jól látszik, hogy Fejér megyében a hétfői 24-ről mára 39-re nőtt a betegek száma, ez 62%-os növekedést jelent. Dr. Cser-Palkovics András Facebook-posztban és a Fehérvár Televízióban is reagált a kialakult helyzetre.

A rendőrök kiemelt figyelemmel ellenőrzik a fehérvári boltokat

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közterületen szolgáló állományának alapvetően az a feladata, hogy a várost ellenőrizze. A rendelet életbelépését követően külön feladatként határozták meg számukra, hogy az idősávok betartását is fokozottan figyeljék.

 

Meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma

Magyarország minden területén van karantén, a legtöbb a fővárosban és Pest megyében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert tájékoztatott: a hatósági házi karanténban lévők negyede Budapesten és Pest megyében van. A kórházparancsnokok továbbra is ellátják a kijelölt 108 kórházban feladataikat. Készletfelméréseik alapján, kedden kilenc kórházba szállítanak egyéni védőfelszereléseket, köztük sebészeti és speciális orvosi maszkokat, védőruhát, arcvédő pajzsokat, védőszemüvegeket.

Beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karanténokra vonatkozó szabályok betartását 122 268 alkalommal ellenőrizték. Emelkedett e szabályok megsértőinek száma: eddig 499 feljelentést tettek, 389 emberre róttak ki helyszíni bírságot, 65-öt pedig figyelmeztettek.

 

Palkovics László ismertette a gazdaságvédelmi akcióterv részleteit

Palkovics László az online sajtótájékoztatón a munkahelyvédelmet nevezte a gazdaságvédelmi akcióterv egyik legfontosabb szempontjának. Mutatjuk a legfontosabb pontokat: 

 

A járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden 32 újonnan diagnosztizált betegről adott hírt, szemben az egy nappal korábban jelentett 39-cel. A hétfőn azonosított páciensek mindegyike külföldről érkezett az országba. A külföldről behozott esetek száma ezzel 983-ra emelkedett.

 

31 millió maszk és 133 ezer teszt érkezett

Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatóján az Országgyűlés külügyi bizottságában kedden.

Sátoraljaújhelyen már szerelik azt a kínai gépsort, amely a napokban megkezdi működését és havonta 2,8 millió maszkot tud gyártani. A hétvégén érkezett Kínából 400 ezer tabletta, amelynek hatóanyaga a kutatások szerint hatásos lehet koronavírusos megbetegedés esetén. A kínai-magyar légihídon várhatóan még a héten további 8 millió maszkot várnak Magyarországra - tette hozzá a külügyminiszter.

 

Augusztus végén tarthatják meg a Fishing on Orfű fesztivált

A járványhelyzet miatt új időpontban, augusztus 26. és 29. között lesz a zenei rendezvény, az új program már megtalálható a fesztivál honlapján. A szervezőknek sikerült kisebb változtatásokkal átszervezniük az eredeti programot, így az nagyjából megegyezik az eredeti tervekkel - olvasható a közleményben.

 

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Borítókép: flickr.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek