4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: a Fejér megyei betegek többségét a fehérvári kórházban ápolják, Móron is van már több fertőzött - 37. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Szigetváry Zsolt
Koronavírus: a Fejér megyei betegek többségét a fehérvári kórházban ápolják, Móron is van már több fertőzött - 37. nap

Április 11-én nem szűnik meg a kijárási korlátozás Magyarországon, Fejér megyében már 55 fertőzött van, akiknek többségét a székesfehérvári kórházban ápolják. Cser-Palkovics András péntek reggel a Facebookon ad tájékoztatást a hosszú hétvégére várható fehérvári intézkedésekről. Budapesten gócpont lett egy idősek otthona, ahol legalább 130 fertőzött van, közülük 5-en már meghaltak.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895-ről 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Ezzel 66 főre emelkedett az elhunytak száma. 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. Fejérben újabb 6 emberről derült ki, hogy koronavírusos, így megyénkben összesen 55-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Ezzel továbbra is Pest (183) után a második legfertőzöttebb megye. Budapesten 428 emberről derült ki eddig, hogy elkapta az új típusú koronavírust.

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán. Részletek itt: Koronavírus: határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat.

Szokásos napi tájékoztatójában Cser-Palkovics András kitér arra, hogy ugyan "települési adatokról az állami szervektől hivatalosan továbbra sem érkezik tájékoztatás, egészen biztosak lehetünk abban, hogy a sajnos folyamatosan emelkedő számú betegek többségét a fehérvári kórházban ápolják, mivel az a megye kijelölt járványkórháza.". A polgármester posztjából többek között kiderül az is, hogy 532-en jelentkeztek Székesfehérváron önkéntes munkára, míg a város járványügyi védekezés miatt létrehozott adományszámláján már több mint 83 millió forint gyűlt össze. A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Cser-Palkovics András péntek reggel a Facebookon ad tájékoztatást arról, hogy a kijárási korlátozás meghosszabbítása után milyen egyedi szabályozásokat vezet be hétfőn éjfélig. Orbán Viktor délutáni bejelentése után a polgármesterek húsvéthétfő 24 óráig a saját településükre vonatkozó szigorító szabályokat vezethetnek be.

Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint - mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön, és közölte, a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen dönt a kormány. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az érettségit úgy kell megszervezni, hogy a köznevelési standardokon túl megfeleljen a járványügyi helyzetnek, az emberek biztonsági elvárásainak és a felsőoktatási felvételi korrekt lebonyolíthatóságának is. (MTI)

Több koronavírusos beteg van már Móron is, jelentette be a város polgármestere a Facebookon. Fenyves Péter posztját itt lehet elolvasni:

Csütörtökön gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját az a 7 éves kislány, aki március 22-én epilepsziás görcsrohamok miatt került a klinika intenzív osztályára, ahol elvégezték nála a koronavírus tesztet is, mely pozitív eredményt mutatott. A beteget a kezdetektől megfelelő védőfelszerelésben ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, ennek ellenére a klinika valamennyi munkatársánál és az érintett gyerek családtagjainál is elvégezték a koronavírus tesztet, mely negatívnak bizonyult, írja a Semmelweis Egyetem honlapja. 

Minden koronavírus-fertőzött embert kórházba szállítanak a Pesti úti idősek otthonából - közölte az országos tisztifőorvos, hozzáfűzve: emellett folyamatosak a további járványügyi intézkedések. Müller Cecília elmondta, a budapesti idősotthonban több mint ötszázan élnek, a csütörtök délutáni adatok szerint a dolgozókkal együtt 130 emberről derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. (MTI)

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek