4 évnél régebbi cikk

Csaló: a koronavírusra hivatkozva gyűjtött pénzt a Fejér megyében elfogott férfi
Fehérvár Médiacentrum fotója
commons.wikimedia.org
Csaló: a koronavírusra hivatkozva gyűjtött pénzt a Fejér megyében elfogott férfi

A koronavírus-helyzet miatt rászorulók megsegítésére hivatkozva próbált pénzt kicsikarni az oroszlányi férfi.

A Móri Rendőrkapitányság nyomozói és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai együtt fogták el azt a férfit Móron, aki a koronavírus-helyzetet kihasználva próbált pénzt kicsalni áldozataitól. A 18 éves oroszlányi férfi április elején fiktív személy nevében közösségi profilt hozott létre az egyik közösségi oldalon, és ezt felhasználva, az aktuális járványügyi helyzetre hivatkozva adományt gyűjtött rászorulók részére.

A felhívásban a segíteni szándékozó embereket arra kérte, hogy privát üzenetben vegyék fel vele a kapcsolatot.

Bár a csalónak több sértettet is sikerült behálózni, a rendőrök hatékony adatgyűjtésének és gyors közbelépésének köszönhetően végül értékátadás nem történt.

A nyomozók a férfit április 14-én délután Móron elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során beismerő vallomást tett. A férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást, de szabadlábon védekezhet.

A rendőrök vizsgálják, hogy az esettel összefüggésbe hozhatók-e további személyek is, valamint a +36-22/407-063-as telefonszámon, vagy személyesen a Móri Rendőrkapitányságon várják azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel akartak megkárosítani, vagy megtéveszteni.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek