4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: 8 újabb áldozat országszerte, a 73 új fertőzöttből 8 Fejér megyei
Koronavírus: 8 újabb áldozat országszerte, a 73 új fertőzöttből 8 Fejér megyei

Egy nap alatt 8-an meghaltak a világjárvánnyal összefüggésben. 73 újabb beazonosított fertőzöttel immár 1652 koronavírusost diagnosztizáltak eddig összesen Magyarországon. Fejér megyében 8 újabb fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1652 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 többségében idős krónikus beteg. Ezzel 142 főre emelkedett az elhunytak száma, 199-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, írja a koronavíirus.gov.hu.

Fejérben szerdához képest 8-cal nőtt a fertőzöttek száma, eddig összesen 122 embernél mutatták ki a koronavírust megyénkben.

A hivatalos honlapon kiemelik, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. 

Hozzáteszik: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Közben javában zajlik a felkészülés az esetleges tömeges megbetegedésekre. Fejér megyében vasárnapig 1182 kórházi ágyat szabadítanak fel arra az esetre, ha jelentősen felgyorsulna a koronavírus terjedése.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek