4 évnél régebbi cikk

Hétvégére ismét szigorított a kijárási korlátozáson Fehérvár polgármestere
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Hétvégére ismét szigorított a kijárási korlátozáson Fehérvár polgármestere

A húsvéthoz hasonlóan az április 18-19-i hétvégére is szigorodnak a kijárás szabályai Székesfehérváron.

A kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat. Lehetővé tette továbbá a polgármesterek számára, hogy a húsvéti időszak után, az április 18-19-ei hétvége vonatkozásában is meghatározzák a közterület-használat rendjét az általuk vezetett településeken, és ennek keretében szigorításokat rendelhessenek el. Ezért április 18-án (szombaton) 00:00 órától, április 19-én (vasárnap) 24:00 óráig a közterület használatára vonatkozó – az állami szabályokhoz képest további – szigorításokat rendeltem el - tette közzé pénteken reggel Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Az alapelvek a húsvéti hétvégéhez hasonlóan alakulnak: 

1. A legfontosabb alapelv, hogy a vasárnap éjfélig tartó időszakban Székesfehérváron a közterületeken és közparkokban tartózkodni, illetve a lakhelyet és tartózkodási helyet elhagyni csak alapos indokkal lehet, valamint mindenfajta csoportosulást kötelezően kerülni kell.
2. A kormányrendelethez képest az önkormányzat az alábbi szigorításokat hozza:
- A közterület használatának tilalmát rendeltem el – egészségügyi szükséghelyzet kivételével –
a 18 év alattiaknak 20 órától másnap reggel 6 óráig.
- Háziállatot sétáltatni kizárólag a lakóhely, tartózkodási hely vagy magánlakás bejáratától számított 1000 méteres körzeten belül lehet.
- Közterületen – az egy háztartásban élők kivételével – más személytől biztonságos védőterületet tartva lehet tartózkodni.
- Közterületen sporttevékenységet – az egy háztartásban élők kivételével – kizárólag egyedül, más személytől legalább 10 méteres távolságot tartva lehet végezni.
- Közterületeken kötelező a védőmaszk, vagy más az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete.

A rendelet szabályainak be nem tartása a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásnak minősül, ami 10.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedő helyszíni bírsággal szankcionálható.

A polgármester a boltok használatára és a közösségi közlekedésre vonatkozóan is megfogalmazott ajánlásokat. 

A teljes posztot itt tudjátok elolvasni: 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek