3 évnél régebbi cikk

10+1 magyar karanténdal, amely garantáltan első hallásra a füledbe mászik
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Cashtag
10+1 magyar karanténdal, amely garantáltan első hallásra a füledbe mászik

Mivel a koronavírus miatt le kellett mondani minden koncertet, a zenészek gyakorlatilag munka nélkül maradtak. Persze a legtöbben a nyakukba zúduló temérdek szabadidőt nem henyéléssel, hanem kreatívan töltik, így szépen lassan betoppantak az életünkbe a karanténdalok. Ezek közül szedtem össze a legütősebb magyar számokat.

Míg a koronavírus magyarországi megjelenésekor csak hébe-hóba lehetett találkozni egy-egy, a rendkívüli helyzetet feldolgozó alkotással, addig ma már szinte minden egyes nap olyan nótával örvendeztetnek meg a hazai zenészek, amely valahogy a járvány átvészelését, a közös összefogást, és a jövőbe való merengést helyezi a középpontba.

Nyilván a zenészek beállítottságától függ, ki, hogyan dolgozza fel a bezártságot: bár a legtöbben a mélyebb hangvételű alkotásokat helyezik előtérbe, azért akad egy-két olyan vidámabb karanténdal is, amelytől a témája ellenére pár röpke percig megfeledkezhetsz erről a nyomasztó időszakról.

Jöjjenek a legjobb magyar karanténdalok, amelyek garantáltan komoly érzelmeket váltanak ki belőletek: vagy megsiratnak, vagy felpörgetnek, egy biztos, gyorsan a fületekbe másznak!

Cashtag - Mindent megváltoztattál (Győrfi Pál)

Rögtön egy fehérvári brigáddal, a Cashtaggel kezdem a sort, akik Győrfi Pált a középpontba helyezve alkották meg őrült nótájukat.

 

Wellhello - Ölelni szavakkal

A Wellhello karanténban írt slágere a személyes kedvencem: konkrétan amióta meghallottam, azóta ezt dúdolgatom, és sanszos, hogy nem mostanában fogok ráunni.

 

Polgár Peti - Karantén dal

Polgár Peti újabb agymenésétől instant röhögőgörcsöt kaptam. És ezek a dallamok, egyszerűen zseniális!

 

Honeybeast x Caramel - Túlélő

Ha Caramel dalra fakad, abból tuti valami jó sül ki. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Túlélő, amelyet a Honeybeasttel közösen adnak elő.

 

Bagossy Brothers Company - Boldog idők

A Bagossy Brothers Company ezúttal sem hazudtolta meg önmagát és igazi lelkizős, merengős dallal lepték meg rajongóikat.

 

Lévai x Burai - Korona vírus

Lévai Laci és Burai Krisztián igazán szabadjára engedték képzeletüket (na, meg az ütemeket), és olyan számmal rukkoltak elő, amely kicsit más oldalról közelíti meg a koronavírust.

 

Kárpátia - Kis fehér virágok

Ahogy megszólal a Kárpátia, egyszerűen kiráz a hideg. A járvány idejére írt számukkal sincs ez másképp, főleg ha a dalhoz készült megható videót is meglesitek hozzá. Kis fehér virágok gyógyítsatok... gyönyörű!

 

Deniz - Itthon maradok

Talán Deniz volt az első, aki Magyarországon karanténdallal rukkolt elő, az Itthon maradok ennek megfelelően pedig igencsak ütős darab lett. Minden szava igaz!

 

Hősök - #vigyázzunkegymásra

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Hősök sem bírták magukban tartani gondolataikat, így tollat ragadtak, olyan pörgős számot tettek le az asztalra, amely akár egy rapcsatában is megállná a helyét.

 

Pápai Joci x Tóth Gabi - Menedék

Pápai Joci Tóth Gabival alkotott közös száma a legfrissebb dal a listán, olyannyira, hogy konkrétan pár napja jelent meg. Ettől függetlenül azonnal magával ragadott, így biztos vagyok benne, gyorsan meghódítja az országon.

 

+1: CityRocks Hungary - Home Flashmob

Mit lehet csinálni a karanténban? Ha van otthon hangszer, ugyanazt mint mindig, amikor csak az idő engedi: zenélni! Kétszázan gondolták úgy, hogy minden adott egy igazi kuriózum létrehozásához, és eljátszották, illetve rögzítették a Queen The Show must go on című slágerét. Az otthoni felvételekből készült videóklip eredménye pedig instant libabőr.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek