3 évnél régebbi cikk

Elmarad idén nyáron a FEZEN Fesztivál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/FEZEN Fesztivál
Elmarad idén nyáron a FEZEN Fesztivál

Nyáron már biztosan nem lesz FEZEN Fesztivál, ősszel azonban egy hosszú hétvégi közös bulizásra még van remény. A már megváltott belépők erre is érvényesek lesznek, vagy akár a jövő nyári fesztiválon is felhasználhatók, de lesz lehetőség a visszaváltásra is.

Sejthető volt, a koronavírus-járvány miatt a fesztiválszezon merőben átalakul idén nyáron, de azért sokan az utolsó pillanatig reménykedtek, hogy a FEZEN-nel másképp lesz. A fehérvári fesztivál stábjának azonban döntést kellett hoznia: az elmúlt években ilyenkor már a fellépők neveit harsogták, most pedig azt, hogy ne aggódjunk, a FEZEN biztosan nem hagy cserben minket. De tény, hogy nem nyáron fogunk fesztiválozni.

Ezzel Magyarországon a nagyobb nyári fesztiválok közül a FEZEN Fesztivál jelentette be először a buli elmaradását.

Mint a FEZEN fesztivál hivatalos Facebook-oldalán írják, lezárultak az egyeztetések az eddig bejelentett fellépőkkel, és mindenkivel sikerült megállapodni a jövő évi fellépésben. Biztosan itt lesz tehát 2021-ben a Danzig, az Amon Amarth, az Anthrax, a CRO-MAGS és a Death Angel is. Sőt, az Amon Amarth és a Danzig már a dátumokat is megjelölte: 2021. július 28. és 30.! A fellépők listája pedig még bővül és néhány igazán nagy meglepetésen is dolgoznak a szervezők.

De mi lesz idén?

Elég sejtelmesen fogalmaznak, de mint írják, arra is van tervük. Egyelőre azonban részleteket nem közöltek, mindössze annyit, hogy szeptember 11. és 13. között ne nagyon táblázzák be a fesztiválozók magukat.

Kovács Tóni, a FEZEN Fesztivál főszervezője annyit még elárult, hogy csak magyar fellépőkkel egy szeptemberi pótbulin dolgoznak. Ahogy ő fogalmazott: "Városi lakossági fesztivál, klasszikus fezenes felhozatallal".

Erről még folynak az egyeztetések Székesfehérvár vezetésével, de ha a járvány kitart, akkor az a dátum is veszélybe kerülhet.

Kidobott pénz?

Semmi esetre sem! Akik már megvették a jegyüket az idei fesztiválra több opcióból is választhatnak, tehát semmiképpen sem kidobott pénz!

A 2020-as FEZEN-jegyeket megtartva, meg is van a belépőnk a 2021-es fesztiválra.

Aki ennél türelmetlenebb, illetve nem várna fezenes koncertélményre egy teljes évet, felhasználhatja a már megvásárolt jegyet a szeptemberi meglepetésen is. Ha pedig egyik sem szimpatikus, akkor teljes visszatérítésre is lesz lehetőség. 

A fesztivál hivatalos Facebook-oldalán a kommentelők között vannak, akik a bérleteiket siratják, de Kovács Tóni hangsúlyozta, hogy azokra is megtalálják a legkorrektebb megoldást. 

Arra a kérdésre, hogy vajon az Anthrax jövőre tényleg itt lesz-e, a fesztivál főszervezője csak annyit mondott: "Már kezd kicsit karmikus lenni, hogy harmadszor sem jön össze, de mint minden fellépő, ők is nagyon korrektek voltak, és rögtön átszervezték a bulit jövő évre" - ebből kiderült, hogy 2016 és 2018 után 2020-ban sem lesz koncertjük. Majd talán jövőre.  

Persze jelen helyzetben nagyon nehéz tervezni, de a szervezők folyamatosan egyeztetnek dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, és ha lesz hatósági engedély is rá, akkor szeptemberben újra bulizhattok egy hatalmasat. Ha minden igaz, pár héten belül érkezik is a részletes program.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek