3 évnél régebbi cikk

Parádés videóval ünnepli a Paraba Swing Club a tánc világnapját
·Zenetánc·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Paraba Swing Club
Parádés videóval ünnepli a Paraba Swing Club a tánc világnapját
·Zenetánc·Utolsó frissítés: undefined

Igazan lenyűgöző felvétellel rukkolt elő a fehérvári Paraba Swing Club a tánc világnapja alkalmából, amely lelkes tagjainak otthoni környezetben rögzített, táncos mozdulatait tartalmazza mindenféle stílusos kellékkel és helyszínekkel megfűszerezve. Ha csak egy videót nézel meg ma, ez legyen az, garantáltan jobb kedvre derülsz!

Idén lesz öt éve, hogy megalakult a Paraba Swing Club, amely Székesfehérvár egyetlen swing klubjaként az elmúlt időszakban igencsak szép sikereket tudhat maga mögött. Ez annak is köszönhető, hogy a főszervezők, Bokor Attila, Steininger Antal és Horváth Gergely mindig valami újdonságon törik a fejüket: a karantén ideje alatt is összetart a csapat, a tánc világnapjára pedig egy vidám videóval készültek. De ne szaladjunk ennyire előre...

"Borzasztóan hirtelen és váratlanul kezdődött a Paraba Swing Club története. Pár éve egy-két havonta swing és electro-swing bulikat is tartottunk a Parabában, majd a második swinges őrület után az egyik vendégünkben fogalmazódott meg a gondolat: mi lenne, ha Székesfehérváron is megalakulna egy swing klub?" - kezdte Steininger Antal, a Paraba tulajdonosa, majd azzal folyatta, ahogy jelenleg, úgy az elején is rengeteg energiát tettek bele, de szerencsére megtérült a befektetett munka: már téli-nyári táborokat szerveznek és gyakorlatilag 50-70 főt számlál a Paraba Swing Club aktív tagjainak száma.

A Paraba Swing Club csapata (Fotó: Harza Tamás)

Bokor Attila, a csapat tánctanára hozzátette: "Az a túlélés kulcsa, hogy a nettó tömeget, amit meg tudsz tartani, azt túl kell vezérelned a nyitóbulin. Persze az indulás után voltak és lesznek is visszaesések, de mindig azon vagyunk, hogy valami újat találjunk ki, friss lendületet csempésszünk a klub életébe. Nyilván a tagok is hozzáteszik a magukét: programokat szerveznek, új embereket hoznak be, közösen fesztiváloznak és együtt lépnek fel a közösségi táncesteken. Ez jelenti számunkra a sikert."

Horváth Gergely szervező egy kis történettel szemlélteti, hogy mennyire nyitott és barátságos a társaság: "Az egyik téli táborba egy kaposvári házaspár is eljött, akik azután kaptak kedvet, hogy élőben is láttak minket táncolni, és annyira megtetszett nekik a közeg, hogy azóta szinte minden héten járnak Fehérvárra."

Persze a Paraba Swing Club élete a koronavírusos járvány alatt sem állt meg, a szervezők jól átgondolt menetrenddel készültek a tagoknak: "Amikor elkezdődött ez a hercehurca, akkor tartottunk egy két hetes kis szünetet. Közben persze mi hárman már azon gondolkodtunk, hogyan is tudnánk továbbvinni ezt az összetartó gárdát: arra jutottunk, hogy megtartva a táncórák időpontját, minden pénteken 18-20 óráig online összejövetelen veszünk részt, ahol kicsit beszélgetünk és természetesen táncolunk is - főleg solo jazzt mozdulatokat gyakorlunk, a végén pedig van egy Shim Sham-rutinunk" - mesélte Bokor Attila.

A járvány alatt is zajlik az élet a Paraba Swing Clubnál (Fotó: Paraba Swing Club)

Ezen kívül különböző challenge-eket is kitaláltak a lelkes táncosok: az egyik az Art and Swing nevű kihívás, amely során mesterek képeit, festményeit próbálják leutánozni, aztán van egy táncos kihívás is, miszerint minden pénteki beszélgetésre összejön egy hét főből álló rutinsor, amit egy ember indít el, majd a többiek minden nap hozzátáncolnak valamit. Ezen kívül a lányok növényeket levideózva énekelnek és van egy zenés challenge is, amely során mindenki megosztja a tíz számára legkedvesebb dalt. Tehát zajlik az élet, csak más színtéren.

"Aktív a társaság még így is, hogy személyesen nem találkozhatnak. Ezeknek a pénteki összejöveteleknek az a legfontosabb része, hogy látják, hallják egymást, szüksége van rá mindenkinek, mindenkinek hiányoznak a péntek esték, de jelen pillanatban sajnos másra nincs lehetőség" - egészítette ki Horváth Gergely.

Persze a Paraba Swing Club április 29-re, a tánc világnapjára is meglepetéssel készült: "Mivel tagjaink már otthonukban is táncolgatnak, így szinte adta magát egy táncos-zenés videó ötlete, illetve van nekünk egy saját számunk is, amelyről azt tippeltük, jól illeszkedne a történetbe. Az alapgondolat úgy nézett ki, hogy kiküldjük a dalt és mindenki feltáncol rá egy kis szösszenetet" - folytatta Bokor Attila, majd hozzátette: "A lényeg az volt, hogy mindenki kitaláljon egy koreográfiát, amit aztán közös felvételen láthatnak majd viszont. A kész videóból aztán Sramek Nándor (az MZ/X-ből ismert Ndibor – a szerk.) segítségével vágtuk össze a karanténos Paraba Swing Club-demót, ezzel megtisztelve a tánc világnapját."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek